Sollia barnehage
Organisering
-
Blakli barnehager
- Risvollan barnehage
- Sollia barnehage
Innhold
Se vår hovedside Blakli barnehager for mer informasjon
Foreldreportalen
Vi bruker Vigilo til kommunikasjon med foresatte i barnehage, SFO og skole.
Vi er Sollia
Sola skinner
det er varmt
bare sko og jakke
vi løper
varm luft
i ansiktet
Sollia ligger tilbaketrukket i et boligområde med lite trafikk. Det er trygt og godt, grøntområder, lekeplasser og nærhet til Estenstadmarka.
Vi har en stor utelekeplass, som på solskinnsdager er badet i sol fra morgen til ettermiddag og som gir muligheter for lek innimellom bærbuskene på plena. På vinteren er barna aktive med aking og snølek og i regnværsperiodene har vi mange spennende søledammer som skaper god lek og samvær. Inngangspartiet vårt bidrar til mange spennende felles opplevelser som sang og dans, måltid og ulike lekeaktiviteter.
Grillhytta vår brukes til frokost, lunsj og fruktmåltid av alle avdelingene. Her ordnes det "bålmat" og leses fortellinger, mens barna får varmet kalde fingre og tær.
På avdelingene finner man barna travelt opptatt med skapende aktiviteter, lek og fysiske aktiviteter. Det er tett samarbeid mellom de fire avdelingene og uavhengig av lek og aktiviteter, bruker barna de rommene man har bruk for i hele huset.
Barnehagen har ett stort og fint verksted med muligheter for utforskning, kreativ forming og lek med mange ulike materialer.
Vi legger vekt på mangfold, både i lek og samvær med andre.
Tyttebærhaugen:
På Tyttebærhaugen er alle 1 åringene sammen.
Felles opplevelser rundt et materiale bidrar til en fellesskapsfølelse. Barna er opptatt av materialet og hverandre. Barna hermer etter hverandre og på den måten blir oppmerksom på andre barn. Det er mye undring og glede. Vi pedagoger er undrende sammen med barna og barna viser glede når vi holder på.
Barna blir kjent med seg selv i gruppe, og med andre barn ved å gjøre noe sammen - fellesskap. Vi “Tyttebæran”.
Gjentakelser. Vi gjentar, det samme om igjen og om igjen. Ettåringen oppdager nytt hele tiden. Å jobbe med ulike materialer på mange måter er viktig for at barna skal erfare. Små barns læring og utvikling sees i tett sammen med det kroppslige og sanselige, derfor har barna behov for å bruke hele kroppen sin når vi holder på. Å være i prosess med ettåringen krever at vi er lydhøre til hva det er barnet gjør/ sier oss både verbalt og kroppslig.
Telefon: 941 59 961
Personalet på Tyttebærhaugen: Barbro, Hedda, Tonje og Karianne
Blomstertunet
Her på Blomstertunet er 2 åringene
Toåringene er nysgjerrige og fantasifulle. Ett år undret vi oss sammen rundt dragen, og dragens historie. Hvor bor den, gått på tur for å finne mat, undret oss over hva den spiser, hvem den bor sammen med....
Uansett hva vi jobber med som tema; drage, vann eller maling, så er det det som skjer mellom barna i deres relasjoner som er det grunnleggende. Empati, fellesskapsfølelsen “vi”, demokrati, erfaringer, utprøving, mestringsfølelse.
Vi legger til rette for at barna får bli kjent med seg selv i møte med ulike materialer/tema, og bli kjent med seg selv som en del av ei større gruppe, å styrke barnas relasjoner med hverandre gjennom smågrupper og annen organisert aktivitet.
Telefon: 941 69 735
Sammen med 2-åringene på Blomstertunet er Siw Anne, Ann, Inger Lise og Gunn
Blåbærlia
På Blåbærlia holder 3 og 4- åringene til.
I naturen finnes mye å undre seg over, "hvordan kommer åmen seg opp på bladet?" ,"hvorfor har bladet svarte prikker?" Naturen gir rom og mulighet til å medvirke - oppleve å bli lyttet til og respektert. Sammen og alene kan man utforske naturen på mange ulike måter.
Telefon: 911 27 872
Personalet på Blåbærlia er Eric, June, Synne og Line Anita
Kreklingtoppen
De eldste barna, er Roggbifgruppa. De er sammen på Kreklingtoppen. Planen for de eldste barn finner dere hovedsiden til Blakli barnehager
Denne høsten utforskes tegning, både sammen og alene. Det tegnes monstre og skorpioner og gjennom tegningen kommer nye spørsmål til verden. Det er spennende skummelt!
Telefon: 913 16 130
Sammen med Kreklingtoppenbarna er: Marius, Lena, Karianne og Ingvild
Oppstart for de yngste
Vi har en foreldreaktiv tilvenning for de yngste barna. Det vil si at barn og foresatte blir invitert til besøk i barnehagen før oppstart. Når barnet begynner i barnehagen er foreldre sammen med barnet minimum fem dager.
Planleggingsdager 2024/25
Barnehagen har fem planleggingsdager hvert barnehageår. Barnehagen er stengt disse dagene. Dagene bruker personalet til kursing, planlegging og forberedelser.
- 12. august 2024
- 13. august 2024
- 31. januar 2025
- 23. juni 2025
- 24. juni 2025
Last ned skole- og barnehagekalender i PDF-format
Priser
For kommunale barnehager
Kontaktinfo
Postadresse: Trondheim kommune, Sollia barnehage, Postboks 2300 Torgarden, 7004 Trondheim
TK-kode: 032105
Telefon:
Adresse: Nordre Risvolltun 34, 7036 TRONDHEIM
Leder
Bente Brissach
Styrer
Direktetelefon:
Annen:
E-post:
Sist oppdatert: 11.10.2024