Denne personvernerklæringen handler om hvordan Trondheim kommune samler inn og bruker informasjon om besøkende på www.trondheim.kommune.no

Ansvar

Behandlingsansvarlig: Trondheim kommune
Databehandler: Trondheim kommune og Steria

Trondheim kommune er ansvarlig for innhenting og bruk av personopplysninger som gjøres i forbindelse med drift og vedlikehold av nettstedet www.trondheim.kommune.no. Steria er Trondheim kommunes databehandler, og er vår totalleverandør for drift og vedlikehold av servere. Kantega driver utvikling av nettstedet i samarbeid med kommunikasjonsenheten.

Opplysninger som samles inn, lagres på egne servere som driftes av leverandøren. Det er kun Trondheim kommune, Steria og Kantega som har tilgang til opplysningene som samles inn.  En egen avtale mellom Trondheim kommune og Steria regulerer hvilken informasjon leverandøren har tilgang til og hvordan den skal behandles.

Webanalyse

Trondheim kommune samler inn opplysninger om besøkende på trondheim.kommune.no. Formålet med dette er å utarbeide statistikk som vi bruker for å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet på nettstedet vårt. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er: Hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Opplysningene behandles i avidentifisert og aggregert form, dvs. at vi ikke kan spore opplysningene vi samler inn tilbake til den enkelte bruker. Vi samler først inn hele IP-adressen, men IP-adressen avidentifiseres slik at bare de tre første gruppene i adressen brukes til å generere statistikk.

Se Google Analytics sine prinsipper for sikkerhet og personvern for å lære mer om hvordan verktøyet innhenter, lagrer og benytter data. Følgende er et uttrekk av disse prinsippene som gjelder for trondheim.kommune.no:

Nettstedbrukere som ønsker at Google Analytics' JavaScript ikke skal rapportere data om besøket deres, kan installere Google Analytics-nettlesertillegget for bortvelging. Med dette tillegget instrueres Google Analytics' JavaScript (ga.js, analytics.js og dc.js) om ikke å sende informasjon om besøket til Google Analytics. Nettlesertillegget er tilgjengelig for de fleste nettlesere som er i bruk i dag.

Trondheim kommune lagrer informasjon om hvilke søkeord som brukerne benytter. Formålet med dette er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre ved at vi ser hva brukerne søker etter, og dermed kan bruke disse søkeordene på sidene våre. Vi kan blant annet finne ut hvilke søkeord som gir treff og hvilket søkeresultater som blir klikket på. Bruksmønsteret for søk lagres i en egen database, og de blir bare lagret i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

Søkeverktøyet som brukes på www.trondheim.kommune.no heter Siteseeker.

E-post til Trondheim kommune

Vi lagrer opplysninger om deg når du sender oss e-post direkte. E-posthenvendelsen mottas av vårt postmottak som tar stilling til om den skal journalføres eller ikke. Dersom den skal det, overføres den til vårt arkivsystem. Dersom den ikke skal journalføres, sendes den videre til vår veiledningstjeneste slik at de kan ta kontakt med deg.

Vi gjør deg oppmerksom på følgende:

• Henvendelser du sender direkte via e-post, sendes ikke kryptert. Vi oppfordrer deg derfor om ikke å sende taushetsbelagte, sensitive eller andre fortrolige opplysninger via e-post.

Nyhetsbrev

Du kan abonnere på nyhetsbrev slik at du mottar e-post fra oss når vi legger ut nyheter eller annen informasjon på Trondheim kommune.no. For at vi skal sende e-post til riktig abonnent, må du registrere navn og e-postadresse. Disse opplysningene lagres i en egen database.

Opplysningene om deg brukes bare til å sende deg nyhetsbrev. Velger du å si opp abonnementet, slettes opplysningene om deg.

Delingstjeneste

Trondheim kommunes delingstjeneste kan brukes til å videresende tips eller dele artikler fra nettstedet. Opplysninger om deling logges ikke, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet du velger. Hvordan det aktuelle nettsamfunnet håndterer dataene videre reguleres av din avtale med nettsamfunnet.

Organisasjonen