Hjem NyheterNyttig besøk i Luxembourg

Nyttig besøk i Luxembourg

Olavsleden, eller St. Olavs Ways, er utpekt som en av ca 30 "Europeiske kulturveier". Da er det ikke bare leden i Norge, men også pilegrimsledene i Sverige og Finland som favnes av statusen.

I midten av april blir det klart om St. Olavs Ways blir resertifisert. Rådmann Morten Wolden møtte direktøren for European Institute for Cultural Routes i Luxembourg i forrige uke. Stefano Dominioni kjenner Trondheim og de norske pilegrimsledene godt. I fjor sommer deltok han på turen til kulturminister Linda Hofstad Helleland, der også polfarer Erling Kagge, domprost Ragnhild Jebsen og IN-direktør Anita Krohn Traaseth deltok.
 
 
Direktør Stefano Dominioni og rådmann Morten Wolden.
 
- Det var et veldig nyttig besøk. Dominioni hadde mye godt å si om Trondheim og ledene, og var tydelig på  hva som må på plass for resertifisering. Jeg har også hatt dialog med Hans Morten Løvrød i Nasjonalt Pilegrimssenter som jobber konkret med denne oppfølgingen, og det er grunn til å være optimist, sier Wolden. - I møtet kom vi også inn på muligheten for å få lagt den årlige europeiske konferansen til Trondheim. Det fordrer en prosess med statlige myndigheter i Norge, men det må være et mål at denne kan gjennomføres hos oss om ikke så altfor lenge, sier han.

Sist oppdatert: 09.04.2018

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


      IsDev: False
      IsProd: True
      Current: prod
      Is("test"): False
      UrlPrefix: /external/c9/
      Url("client-grunt/prokom/inter-ver3/prod/prokom.css"): /external/c9/client-grunt/prokom/inter-ver3/prod/prokom.css