Første skoledag på Lilleby

Mandag, 22. august, startet skoleåret for Trondheims yngste elever. Vi fikk være med på førsteklassingen Hollie (6) sin første skoledag på Lilleby skole.

Sist oppdatert: 23.08.2022

Portrett av Hollie på vei inn i skolegården.
Hollie på vei til sin første dag som elev på Lilleby.

Endelig skolestart

Det var en spent 6-åring som møtte opp til skolestart sammen med mamma Anne-Line.

- Jeg gleder meg mest til å bli kjent med de andre elevene, og til å få nye venner, sier Hollie og smiler.

Hun kjenner en del av klassekameratene allerede. Hun er også blitt litt kjent med skolen fra før, både gjennom skolebesøk, og gjennom storesøster som går på skolen.

Velkommen til Lilleby skole, sier rektor Ragnhild Skjevik.
Rektor Ragnhild Skjevik ønsker velkommen.

Lek på timeplanen

Blant dem som tok imot de tjuefem ferske og spente førsteklassingene, var rektor Ragnhild Skjevik og lærer Bente Therece Bakke.

- Skolestart for førsteklassingene er stort for oss som jobber her. Vi blir en viktig del av barnas liv, og det hviler et stort ansvar på oss, forteller Bente.

God relasjonsbygging er et viktig fokus i skolen, og arbeidet med dette starter fra dag én.

- Vi bygger relasjoner gjennom lek. Her på Lilleby har vi lek på timeplanen. Vi er også veldig opptatt av å bygge bro mellom skole og hjem, og å legge til rette for at foreldrene kan bli kjent med hverandre, sier Bente.

Lærer Bente under klassens første skoletime.
Første skoletime med lærer Bente.

På timeplanen første skoledag var det også flere andre tema. Ett av dem var “fadderbesøk”. På Lilleby er nemlig elevene som går i sjette klasse, faddere for dem som går i første. Det er viktig både for det sosiale og for læringen på skolen.

Velkommen som elev i Trondheimsskolen, Hollie!

Mangfoldige Lilleby skole

Lilleby skole ligger i bydelen Lademoen, på østsiden av byens sentrum. Skolebygget er fra 1911, og er av høy antikvarisk verdi. Bygget har nylig vært gjennom en omfattende renovering og modernisering. I dag huser skolen rundt 200 elever, og 30 ansatte.

- Lilleby skole skal være et pulserende hjerte i bydelen. Her er det et stort mangfold med over 20 forskjellige språk. En liten smeltedigel i Trondheim by, sier rektor Ragnhild Skjevik.

Nytt av året er at skolen har fått sin egen mottaksklasse.

- Vi er veldig glade for å ha fått mottak også på Lilleby, sier rektoren.

Vi skaper rommet

Lilleby arbeider målrettet med fokus på praktisk arbeid og aktivitet i alle fag.

- Vi er en fysisk aktiv læringsskole (FAL-skole) hvor samtlige lærere har tatt etterutdanning i FAL. Vi er opptatt av at læring skal være gøy, sier rektoren entusiastisk.

Skolen jobber også målrettet med det fysiske læringsmiljøet. Et viktig tiltak i dette arbeidet, er deltakelsen i prosjektet “Vi skaper rommet”, et prosjekt som handler om å se arkitektur og pedagogikk i sammenheng, med mål om å bruke rommet i arbeidet med å skape et godt læringsmiljø.

Les mer om Lilleby skole på våre nettsider.

Kunst i skolegården.

Oppvekst og utdanning

Fant du det du lette etter?

Gå til toppen

arrow_upward