Proffene inntar sykkelbyen Trondheim

Søndag er det folkefest i byen. Da kommer verdens beste syklister innom for å måle krefter. Innspurten i prestisjefylte Arctic Race skjer i Olav Tryggvasons gate.

Sist oppdatert: 10.08.2022

Bilde av proffsyklister som krysser målstreken
Foto: Arctic Race Norway

Søndag 14. august blir en merkedag i Trondheim. Trondheim er en sykkelby, men har ingen tradisjon for internasjonale sykkelritt. Årets Arctic Race Norway er den niende i rekken, og det er første gang rittet arrangeres sør for Polarsirkelen. At det arktiske rittet er flyttet til Trondheim, har ingenting med den kalde sommeren å gjøre.

- Dette er en stor begivenhet for Trondheim, og jeg er sikker på at det blir en skikkelig fest i byen denne dagen. Rittet går dessuten gjennom Skaun og Melhus, og Trøndelag kommer til å vise seg fra sin beste side. Dette kommer også til å bli fantastisk reklame til millioner gjennom tv-ruta, sier ordfører Rita Ottervik.

Trondheim satser tungt på å være en viktig og attraktiv arrangementsby, og Arctic Race vil være en flott tilvekst. Sykkelrittet kommer til å sette byen på hodet. Den fjerde og siste etappen er på 159 kilometer, men finalen skjer i sentrum av Trondheim. Store deler av Midtbyen vil bli preget av sykkelrittet, og flere veier vil i perioder være stengt. Det er også begrensninger i parkeringstilbudet.

Her kan du lese mer om Arctic Race og om hvordan arrangementet påvirker Trondheim den aktuelle dagen.

Idrett, kultur og fritid

Gå til toppen

arrow_upward
pd0mdwk0003S6