Det neste Bocuse d’Or Europe arrangeres i Trondheim 19.–20. mars 2024

De beste kokkene fra 20 europeiske land skal i mars neste år konkurrere foran et fullsatt Trondheim Spektrum. Det gir Trondheim godt selskap blant tidligere vertsbyer, deriblant Genève, Torino, Stockholm og Brüssel.

Sist oppdatert: 24.11.2023

Foto av Trondheim Spektrum
Trondheim Spektrum blir arena når de beste kokkene fra 20 europeiske land kommer til Trondheim for å konkurrere neste år.

Trondheim ble valgt som vertsby grunnet sin utvikling som matregion. Sterke kjøkken, dyktige kokker og råvarer i verdensklasse har blitt lagt merke til, og det gagner hele landet å få Bocuse d’Or til Norge. Det mener Arne Sørvig, daglig leder i Stiftelsen Norsk Gastronomi:

– Norge er allerede den mestvinnende nasjonen i Bocuse d’Or. Nå som konkurransen kommer til Trondheim, blir verdens gastronomiske øyne igjen vendt mot landet vårt. Dette er et nasjonalt arrangement og vi i Trøndelag gleder oss til å være vertskap på vegne av Norge. Dette er en unik mulighet til å vise fram Trøndelag og råvarer fra hele landet.

"Olympiatopp"

Stiftelsen Norsk Gastronomi kan beskrives som «norske mesterkokkers olympiatopp», og organiserer bl.a. det norske teamets deltakelse i Bocuse d’Or. Bocuse d’Or Europe er den europeiske kvalifiseringskonkurransen for den internasjonale finalen i Bocuse d’Or, verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse. De ti beste kandidatene i denne konkurransen går videre til verdensfinalen i Lyon i 2025.

Det er mange års engasjement fra et samlet Trøndelag som har sørget for at Trondheim blir ny vertskapsby, sier May Britt Hansen som er prosjektleder for den store matsatsingen i Trondheim og Trøndelag.

– Dette er en stor anerkjennelse av en solid strategisk satsing og prioritering. At vi blir valgt av en av verdens sterkeste merkevarer innen gastronomi til å være vertskap for deres konkurranse, gjør oss stolte på vegne av hele regionen, sier Hansen.

Næring, miljø og samferdsel

Idrett, kultur og fritid

Gå til toppen

arrow_upward
pd0mdwk0003S6