Drikk nok!

Er du over 65 år og har lyst til å være med å teste ut ny og spennende teknologi?

Trondheim kommune inviterer innbyggere i Trondheim til testing av ny velferdsteknologi i prosjektet “Drikk Nok!”

Den norske legeforening anslår at opptil 60 % av alle eldre over 67 år til enhver tid er enten underernærte eller dehydrerte. Dehydrering kan skje alle, og med dagens metoder er det vanskelig å oppdage det tidlig nok. Derfor gjennomfører Trondheim og Oslo kommune i samarbeid med SINTEF Digital, Universitetet i Oslo og Mode Sensors AS et prosjekt hvor det forskes på ny teknologi for å forhindre dehydrering og underernæring blant hjemmeboende eldre.

Alle utgifter dekkes

Alle innbyggere i Trondheim over 65 år er velkomne til testing fra og med slutten av september.

Alle deltakere vil få dekket utgiftene i forbindelse med deltakelsen og blir invitert til felles oppsummeringsmøte med servering. Det koster ingenting å delta i prosjektet og du vil få utlevert alt nødvendig utstyr ved testens oppstart.

Praktisk informasjon

Testene vil bli holdt ved Sluppen Næringspark, eller ved Lade Hjemmetjeneste. Testingen foregår ved at du får festet sensorplastre på overkroppen (øvre del av brystet og ryggen) og blir bedt om å drikke vann mens vi registrerer svelgelyder fra kroppen din med sensorene. Sensorene fungerer på samme måte som et stetoskop. Det kreves ingen forkunnskaper for deltagelse, og du vil få grundig opplæring i bruken av sensoren under oppstartsmøtet første dag med testing.

Har du spørsmål kan du kontakte prosjektleder Lisbeth Slettahjell på e-post lisbet.slettahjell@trondheim.kommune.no eller mobil 926 25 052.

Påmeldingsskjema finner du her.

 

Nyheter og kunngjøringer