Onsdag 15.november blir det klart hvem som overtar stafettpinnen som bykunstner etter komponisten og musikeren Ola Kvernberg.

De nominerte er: 

Hertling & Andreassen, billedkunstnere
Bertil Palmar Johansen, komponist og musiker
Mahmoud Khaled, billedkunstner

Trondheim kommunes bykunstnerstipend på 200 000 kroner kan tildeles personer eller grupper av profesjonelle kunstnere. Formålet med stipendet er å gi gode arbeidsbetingelser for kunstnere i Trondheim med anledning til faglig fordypning, forskning og produksjon over en lengre tidsperiode.
Hvem som får bykunstnerstipendet blir offentliggjort under et arrangement i Kunsthall Trondheim onsdag 15.11. klokka 12.00. Under arrangementet blir også åtte kulturstipend og ett kulturlegat delt ut.Mer om de nominerte:

Kunstnerduoen Hertling & Andreassen består av Ann-Cathrin Hertling og Elin Andreassen.

Hver for seg og sammen har de to brukt bygninger og steder i Trondheim som scene der de gjerne inviterer publikum inn i selve kunstprosjektet.
Et eksempel er “? Bristol” om den gamle og tradisjonsrike kafeen i Dronningens gate. Mange av prosjektene har tatt for seg bygninger og steder i Trondheim som har vært truet med nedleggelse og avvikling. De har dermed vekket opp interessen for glemte lokaler, bygg og objekter og gitt dem tilbake noe av sin historie og egenart.

Bilde av  kunstnerduoen Hertling og Andreassen

Komponisten Bertil Palmar Johansen

Bertil P. Johnsen er nominert til bykunstnerstipendet

 

har komponert omkring 120 verk, fra små solostykker til helaftens opera, som har blitt framført av både norske og internasjonale ensembler og solister. Under Starmusfestivalen samarbeidet han med Nobelprisvinner May-Britt Moser og Trondheimssolistene i forbindelse med framføringen av hans verk “Into Whiteness”. Johansen har også arbeidet som komponistlærer, fiolinpedagog og dirigent.

 

Mahmoud Khaled

arbeider med skulptur, performance, installasjoner og film. Han fullførte sitt masterprogram ved NTNU Kunstakademier i Trondheim i vår, men har allerede etablert en internasjonal karriere og hatt flere prestisjefylte oppdrag. Khaled har tidligere vært kurator for Galleri KiT. Det siste året har han vært invitert til å delta med store solopresentasjoner i utlandet som Frieze Art Fair i London og seinest Istanbulbiennalen, kuratert av Michael Elmgreen og Ingar Dragseth.

Mahmoud Khaled er nominert til bykunstnerstipendet

Det er en vurderingskomite som har innstilt de tre. Til sammen var det 15 søkere til stipendet. Formannskapet avgjør hvem som får stipendet.

Vurderingskomiteen:

Lisbeth Tangen
Johan Børjesson
Per Ananiassen
Sara Brinch
Jostein Ansnes

Nyheter og kunngjøringer