Tilbudet ved Møller barnehage fortsetter fram til 1. januar 2019.

Torsdag 30. november 2017 ble det avholdt foreldremøte vedrørende Møller barnehage i regi av Trondheim kommune. Statped deltok i dette møtet da kommunen og Statped ønsker å stå sammen om prosessen fremover. En svært viktig tilbakemelding til Statped og Trondheim kommune i dette møtet var at foreldrene ønsket mer tid for å sikre gode planleggings- og involveringsprosesser. Foreldre kom med mange gode innspill i møtet som det er viktig for både Statped og kommunen å ta hensyn til i det videre arbeidet.

En svært viktig tilbakemelding til Statped og Trondheim kommune i dette møtet var at foreldrene ønsket mer tid for å sikre gode planleggings- og involveringsprosesser. Det er viktig for både Statped og kommunen å lytte til dette. Dagens tilbud i Møller barnehage videreføres derfor fram til 1. januar 2019. Dette for å sikre god medvirkning i planleggingsprosessen. Dersom planleggingsprosessen viser at det er behov for ytterligere tid, så vil det bli tatt høyde for det. Statped og Trondheim kommune vil samarbeide om gode overgangsordninger.

I prosessen frem mot opprettelse av et tegnspråklig barnehagetilbud i kommunal regi, vil kommunen utarbeide en kompetanseplan. Denne kompetanseplanen blir utgangspunktet for å lyse ut stillinger og rekruttere ansatte.  Statped vil bidra med faglig kompetanse i prosessen med opprettelse, herunder utforming av de fysiske lokalene.

En god medvirkningsprosess er viktig for å sikre god kvalitet i det nye barnehagetilbudet. Trondheim kommune er i gang med planleggingsarbeidet for hvordan foreldrene skal sikres god involvering i det videre arbeidet. Som en del av medvirkningsarbeidet vil kommunen også involvere interesseorganisasjoner, forskere, fagpersoner og tillitsvalgte. Det vil komme mer informasjon om dette innen kort tid. Foreldre er også velkommen til å komme med forslag til innhold i medvirkningsprosessen.

Tone Mørk, Statped og Camilla Nereid, Trondheim kommune

Nyheter og kunngjøringer