For å komme i gang laster du ned appen eBokBib fra Google Play eller Apples AppStore. Appen og lån av e-bøker er gratis. *)

 

ebokbib Last ned eBokBib for Apple iOS fra Apples AppStore

ebokbib Last ned eBokBib for Android fra Google Play.                                   

 

I appen logger du inn med ditt bibliotekkort (N og alle 9 tallene under strekkoden på kortet) samt din PIN-kode.
Hvis du har et nasjonalt bibliotekkort, må kortet være registrert ved Trondheim folkebibliotek for å kunne låne e-bøker fra oss (Registrering av kort skjer kun ved personlig oppmøte på en av våre avdelinger).

Biblioteket tilbyr rundt 3500 e-boktitler à 3 eksemplarer for utlån og antallet økes jevnlig. Endel av disse er titler levert av Norsk Kulturråd og er nyere norsk skjønnlitteratur. Vi har også faglitteratur og biografier. 

I siste versjon av eBokBib er det også inkludert enkelte lydbøker. Disse e-lydbøkene lånes på samme måte som andre elektroniske bøker, men er lydfiler og ikke tekst.

Dersom du ønsker å bli varslet om nye titler, kan du krysse av for "E-bøker for voksne" under "Interesser" (forhåndsdefinerte søk) på Mine sider.

Lånetid er 21 dager og man kan fornye lån en gang hvis det ikke er andre som venter på boka. Man kan ha inntil 10 samtidige ebok-lån.

Du kan reservere/bestille e-bøker som er utlånt. Det er ingen begrensning på antall reserveringer. Varsel kommer på din smartmobil/nettbrett når e-boka er ledig. Sørg for å slå på varsler i innstillingene. E-boka må "hentes" innen 3 dager, ellers går den videre til neste person på reserveringslista.

Du kan veksle mellom å lese e-boken på ulike enheter, f.eks. kan du lese den samme eboka både på smartmobil og nettbrett.

Etter endt lånetid blir e-boka automatisk levert inn og forsvinner fra din enhet. Gjenstående lånetid på e-bøkene du har lånt vises i appen.

Oversikt over dine e-lån vises også på Mine sider.

 

For mer informasjon om hvordan man leser e-bøker og kommer i gang, se: http://www.ebokbib.no/

Brukerveiledning (PDF)

Spørsmål om denne tjenesten kan rettes til: eboksvar@st.fylkesbibl.no

 


*) OBS!
Hvis du benytter mobildata til nedlasting av e-bøker kan det påløpe kostnader til din mobiloperatør. eBokBib Krever minst iOS 8.1 eller Android 4.1


Nedlastning og bruk av eBokBib på iPhone:

 

 

Det finnes også flere fritt tilgjengelige e-bøker

som du kan laste ned til andre enheter som e-bokleser og PC.