Har du lyst til å bli støttekontakt?

Har du lyst til å hjelpe andre til å delta i kultur- og fritidsaktiviteter? Da er kanskje oppdrag som støttekontakt noe for deg. Akkurat nå trenger Kulturenheten mange nye støttekontakter.

Sist oppdatert: 16.02.2022

Ung mann og ung kvinne på fottur i fjellet.
Som støttekontakt kan du hjelper andre som trenger litt bistand for å nyte kultur og fritidsaktiviteter. (Illustrasjonsfoto)

- Alle kan bli støttekontakt, forteller Marit Kjerrengvoll Ekle, som er leder for Tilrettelagt fritid i Kulturenheten.

- Du trenger ingen spesiell utdanning, men interesse og respekt for andre mennesker er viktig, fortsetter hun.

Behøver menn

En støttekontakt er knyttet til èn person som trenger ekstra hjelp for å delta i kultur- og fritidsaktiviteter. Både barn, unge og voksne med bistandsbehov kan få støttekontakt. Vi trenger derfor støttekontakter i alle aldre, og med ulike interesser og erfaringer. Kulturenheten har allerede over 700 støttekontakter i oppdrag, og akkurat nå trenger vi spesielt flere menn, samt godt voksne støttekontakter, sier Marit.

Støtte - ikke hushjelp

Et støttekontaktoppdrag er vanligvis på tre timer i uka, og du bør ha fylt 18 år. Støttekontakten skal ikke hjelpe til med praktiske gjøremål som handling, vasking eller legebesøk.

For støttekontakten er det å hjelpe andre til å få en meningsfull fritid sammen med andre det viktigste. Aktivitetene kan variere fra å bistå ved deltakelse i ordinære fritidsaktiviteter til å prøve ut nye aktiviteter, delta sammen på ulike arrangement, turer i Pirbadet, turgrupper, biblioteket eller på kino.

- Det kan være en fordel at støttekontakten og den som mottar tjenesten har felles interesser, og derfor ønsker vi at de som vil bli støttekontakt forteller om seg selv og sine egne fritidsinteresser i søknaden, sier Kjerringvoll Ekle.

Høres dette ut som noe for deg? Les mer og registrer deg som støttekontakt nå!

Idrett, kultur og fritid

Fant du det du lette etter?

Gå til toppen

arrow_upward