Vigsel, gifte seg borgerlig

Vigsel, gifte seg borgerlig

Vil dere gifte dere borgerlig i Trondheim?

Vielsene foregår i Storsalen i 2. etasje i Trondheim Rådhus (Munkegata 1).

Storsalen i Trondheim rådhuset

Would you like to read this page in English?

Dato og tidspunkt for vielse


Det er vielser på fredager og enkelte lørdager, kl. 11.00-14.15, hvert 15. minutt. Logg inn på Min side for å se ledige tidspunkt og bestille tid. 

Pris

Borgerlig vigsel er gratis.

Før dere gifter dere

Før dere kan gifte dere må dere søke om prøving av ekteskap. Dette gjøres ved å fylle ut egenerklæring, forlovererklæring og attest på skatteetaten sin nettside. Skatteetaten vurderer hvorvidt dere oppfyller vilkårene for å inngå ekteskap. Hvis vilkårene for å inngå ekteskap er oppfylt, mottar brudeparet en prøvingsattest. De som søker digitalt vil få tilsendt prøvingsattesten i Altinn. Prøvingsattesten er gyldig i fire måneder.

Prøvingsattest må legges til i bestillingen din via Min side, eller den kan sendes i papirformat til Trondheim kommune, Ordførerkontoret, Postboks 2300 Torgarden, 7004 Trondheim. Den kan også leveres i Trondheim Rådhus, Munkegata 1.

Brudeparet må ha med to vitner i seremonien. Det trenger ikke å være forloverne, men vitnene må være over 18 år.

Hvordan foregår seremonien?

I vigselsrommet er det plass til 20 gjester i seremonirommet. 

Brudepar, vitner og gjester må møte opp 15 minutter før avtalt tid for vielse. Brudeparet må vise gyldig legitimasjon. Uten legitimasjon kan ikke vielsen gjennomføres.

Vi tilbyr seremoni på norsk eller engelsk og benytter oversetting og kvalifisert tolk for brudeparet ved behov. 

Det er mulig å sette personlig preg på vielsen innenfor den tidsrammen vi har til rådighet. Det kan for eksempel være dikt, musikkinnslag eller bryllupsløfter. 

Det er tillatt å fotografere og filme under seremonien, men unngå fotografering i ventearealene som skaper ansamlinger av folk. Vi anbefaler bryllupsfotografering under portalen i parken bak rådhuset.

Detaljer i seremonien spesifiseres i bestillingen din via Min side

Videooverføring og opptak av vielse

Vi tilbyr videooverføring og opptak av vielsen. Det kan bestilles via Min side, eller denne linken. Dere mottar noen dager i forveien ei lenke som dere kan sende ut til familie og venner, slik at de kan få se vielsen digitalt, og dere får også opptak av vielsen på minnepenn. Kostnad kr 1000. (kun fredager) 

Vielser utenfor Rådhuset

Kommunen har dessverre ikke anledning til å tilby vielser andre steder og tider utover det som er oppgitt på Min side. Hvis dere likevel har ønske om å ha seremonien et annet tidspunkt eller sted, er det mulig å ta kontakt direkte med en av våre vigslere. Det hender stadig at de gjør private oppdrag hvis det passer for dem. Liste med vigslere og kontaktinformasjon finner du nederst på siden. Dere må selv organisere og avtale ønsket sted og tidspunkt for vielsen. 


Når du har gjort avtale med en av vigslerne må du ta kontakt med saksbehandler på ordførerens kontor slik at nødvendige dokumenter blir forberedt, og vielsen blir registrert. Telefon 48 20 99 78 eller e-post

Spørsmål

Har du spørsmål om selve vielsen, ta kontakt via Min side eller telefon 48 20 99 78.

Har du spørsmål om dokumentasjon eller regelverk i forbindelse med søknad om Prøvingsattest, ta kontakt med Skatteetaten.

Vennligst ikke kast ris eller lignende i eller utenfor Rådhuset.

Vigslere i Trondheim kommune

Vigslere i Trondheim i perioden  01.01.24 - 01.10.27 

Sist oppdatert: 13.06.2024

Fant du det du lette etter?