Endelig løpetid igjen i Granåsen-trappa

Nå, dere, er den sagnomsuste trappa i hoppanlegget i Granåsen åpnet for bruk. Ta med deg treningsiver og drikkeflaske, og vær forberedt på å reise hjem med sure muskler og super samvittighet.

Sist oppdatert: 21.09.2023

To menn går i trappa ved hoppbakken i Granåsen. En skihopper er i svevet i bakken.

Trappetrening i Granåsen er et ganske så etterspurt tilbud i Trondheim. Det finnes faktisk egne grupper på nettsider og sosiale medier for ivrige trappetrenere. Mange har ventet i lengsel og smerte, for det er ikke måte på hvor mange som har henvendt seg til kommunen for å få vite når trappa åpner igjen. I april 2021 ble den populære trappa stengt for publikum. Da begynte arbeidet med å bygge ut det nye hoppanlegget i Granåsen idrettspark. Fortvilte innbyggere lurte på hvor de nå skulle få stimulert sin gastrocnemius og sin soleus.

Nå kan leggmuskler med abstinens melde seg i Granåsen igjen. Gjerdene rundt hoppanlegget er tatt ned, og det er fritt fram for å ta opp trappetreningen. Den som har trent i den gamle trappa, vil lett finne den nye trappa. Trappa går langs unnarennet i normalbakken, mellom bakken og stolheisen.

- Her får man en fin runde ved å løpe opp fra stolheisen, gå av til høyre et stykke opp i trappa, løpe nedover på en grusvei bak dommertårnet og rundt tribuneanlegget. Så er det bare å begynne på en ny runde, sier Mona Åsgård, som er utbyggingsleder for Granåsen idrettspark.

For de aller tøffeste er det også fullt mulig å løpe hele trappa opp.

- Det er også andre trapper i anlegget som kan brukes til trening, forteller Åsgård.

Granåsen idrettspark bygges ut i tre faser. Nå gjenstår den siste hvor det blant annet skal bygges fotballhall i området hvor den gamle sivilforsvarsleiren var. Hele anlegget skal være ferdig i god tid før VM på ski, som arrangeres i Granåsen i februar og mars 2025.

Byutvikling

Idrett, kultur og fritid

Fant du det du lette etter?