Hjem Kultur og fritidFamiliearrangement

Familiearrangement

Familielørdag på biblioteket

Noen lørdager i året samarbeider Kulturenheten og Bibliotekene om et gratis familietilbud på bibliotekene. Mer informasjon om programmet våren 2018 kommer snart.

Barnas Verdensdager

Barnas verdensdager er en gratis internasjonal familiefestival – en fargerik møteplass med kulturuttrykk fra ulike steder i verden. Dato for årets festival er ikke bestemt ennå, men det blir på høsten 2018.

Gå inn og lik oss på facebook!

Utfyllende informasjon

På Barnas verdensdager kan man oppleve kulturuttrykk fra mange verdenshjørner gjennom å prøve selv på verkstedene, se barn som opptrer på Verdensscenen, ulike aktiviteter, mat og utstillinger. Rom som er pyntet til trengsel og markedsplasser som lukter av god mat, krydder og te forsterker opplevelsen av å være på reise. Barnas verdensdager passer for både store og små i familien. Det er ingen aldersgrense og alle aktiviteter er gratis!

Historikk
Barnas verdensdager startet i 1999 av Rikskonsertene, som en del av Oslo World Music Festival. I Mangfoldsåret 2008, ble det åpnet opp for at Barnas verdensdager skulle kunne slå rot i andre deler av landet og nå arrangeres det Barnas verdensdager i de fleste fylker. Rikskonsertene var ansvarlig for BVD-nettverket fra starten. Fra og med 2018 er det Oslo World som er nettverkseier, og samarbeidspartner med arrangørene rundt i landet. 

Trondheim hadde Barnas verdensdager for første gang i 2011. Vi har hatt besøk av mange spennende artister, flinke barn og et stort og nysgjerrig publikum. Arrangementet er et stort samarbeidsprosjekt på tvers av ulike kulturer, med mange spennende kulturuttrykk.

Les mer om Barnas Verdensdager i denne brosjyren 

Kulturtanken (Rikskonsertenes) sine nettsider.

Filmsnutt fra Barnas verdensdager i Asker (lang versjon)

English

Barnas verdensdager is a family festival where the whole family can travel around the world, for free. At Barnas verdensdager you can experience cultural expressions from many corners of the world through the different workshops, by watching children’s performances on our World Stage, varied activities, food stalls and exhibitions. Rooms which are heavily decorated and marketplaces where you can smell food, spices and tea enhances the experience of being on the road. Barnas verdensdager is suitable for the whole family. There is no age limit, and all activities are free!

Like us on facebook!
BVD in Asker have made a video that capture the essence of Barnas verdensdager.

 Bilde av verksted på Barnas verdensdagerLogoBilde av barn på Barnas Verdensdager

JuleVoll


I flere år på rad har Kulturenheten i samarbeid med Voll gård og Strinda frivilligsentral arrangert JuleVoll - en fjøsnisseforestilling på låven på Voll gård. Det har etterhvert blitt en veldig populært forestilling for de minste barna og familier i Trondheim.

JuleVoll tilbyr forestillinger for barnehager og skoler på hverdagene og familieforestillinger i helgene. I tillegg har vi også forestillinger spesielt for besteforeldre og barnebarn og noen få lukkede forestillinger for foreninger og bedrifter.
JuleVoll foregår i desember hvert år.

Les mer på Opplevelsesvoll sine nettsider

Andre familietilbud 

 Se forøvrig TRD-event sine sider som omhandler tilbud for barn.

 

Kontakt oss

Kulturenheten har ansvar for kulturtilbud for barn.

Avdelingsleder Barnekultur
Sissel Nestvold
Telefon: 413 05 747 
E-post: sissel.nestvold@trondheim.kommune.no

Lik oss på facebook - der blir alle våre arrangement lagt ut.

Oversikt over ansatte som jobber med Familiearrangement

Katrine Amble (Opplevelsesvoll)
Tlf: 917 60 049
E-post: katrine.amble@trondheim.kommune.no

Ellen Sterten (Familielørdager på biblioteket)
Tlf. 979 95 927 
E-post: ellen.sterten@trondheim.kommune.no

Rolf Bjarne Jensen (Barnas Verdensdager)
Tlf. 952 63 746
E-post: rolf-bjarne.jensen@trondheim.kommune.no

Sist oppdatert: 18.01.2018

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


      IsDev: False
      IsProd: True
      Current: prod
      Is("test"): False
      UrlPrefix: /external/c9/
      Url("client-grunt/prokom/inter-ver3/prod/prokom.css"): /external/c9/client-grunt/prokom/inter-ver3/prod/prokom.css