Suksess for trøndersk mat
En internasjonal jury av mateksperter går sterkt inn for at Trondheim og Trøndelag skal få status som europeisk region for gastronomi i 2022. Dette er klart etter en rundreise i fylket, der representanter fra Trondheim kommune, Trøndelag fylke, Visit Trondheim og Oi! Trøndersk Mat og Drikke fulgte juryens arbeid.
Sist oppdatert: 20.12.2022
Juryens innstilling skal i neste omgang behandles av det internasjonale nettverket IGCAT. Menorca har også søkt om statusen, og avgjørelsen blir tatt etter at juryen også har besøkt middelhavsøya.
I 2017 hadde Århus tittelen. Tanken om Trøndelag som gastronomisk region er nærliggende etter at tildelingen av Michelin-stjerner i 2020 er lagt til Trondheim. To av byens restauranter har også fått en Michelin-stjerne.
![Ilona Sares, Heidi Lazani, Edith Szivas og Astrid Aasen](/globalassets/10-bilder-og-filer/07-kultur-og-idrett/naring/img_2093.jpg?mode=crop&quality=80&scale=both&format=webp&width=730)
![Jens Storli, Kirsten I. Værdal, Dr. Edith Szivas, Morten Wolden og Kristine Rise](/globalassets/10-bilder-og-filer/07-kultur-og-idrett/naring/629ea57e-c02e-4d78-b0b7-6919c4961db0-2.jpg?mode=crop&quality=80&scale=both&format=webp&width=730)