Øyenstikkere skal hjelpe indisk skole

Under barnas Science Camp i sommer samarbeidet barn fra Trondheim og India om å lage øyenstikkere. Nå skal salget av øyenstikkerne bidra til å finansiere en ny yrkesskole i India.

Sist oppdatert: 29.08.2023

Bilde av øyenstikkere i et av vinduene ved Bytorget. Øyenstikkerne er laget av skoleelever fra Trondheim og India.
FLOTT KUNST: Disse øyenstikkerne er laget av barn ved hjelp av digitale verktøy.

De kreative utgavene av de stilige flygekunstnerne har i august vært utstilt på Bytorget i Erling Skakkes gate 14 i august. Nå skal imidlertid øyenstikkerne ut på sin siste flytur. Onsdag 30. august kan hvem som helst kjøpe dem, og salget skjer fra kl. 14.30 til 17.30.

Elever i både Trondheim og India har laget disse øyenstikkerne ved hjelp av digitalt tegneverktøy og laserkutter. Her har barnas egen kreativitet vært i høysetet. Ettersom kunstverkene skal selges til inntekt for en yrkesskole for fattige indiske barn, fikk de norske elevene også møte en gruppe indiske barn på et digitalt møte, der de kunne stille spørsmål til hverandre og lære hvordan det er å være barn i hverandres land.

Det er den indiske barnerettsorganisasjonen The Concerned for Working Children (CWC) som skal etablere den omreisende yrkesskolen Namma Bhoomi. Skolen skal ha tilhold i det fattige området Vijay Nagara. Lærere tar med seg nødvendig utstyr rundt omkring til 24 forskjellige landsbyer, hvor unge tilbys kurs i alt fra søm og mobilreparasjon til bygningsarbeid. Ved hjelp av disse kursene sikres de unge en inntekt de kan leve av. Dette skaper en uavhengighet som kan føre til at de slipper sosial diskriminering og tvangsekteskap.

CWC er tre ganger nominert til Nobels fredspris for sitt arbeid for unges medvirkning. Organisasjonen har et særlig tilknytning til Trondheim gjennom deltagelse i Olavsfest og samarbeid med den Trondheimsbaserte Foreningen C4C (Cycle for Children).

Oppvekst og utdanning

Fant du det du lette etter?

Gå til toppen

arrow_upward