22. juli-minnestipend går til Amnesty International, Region midt

Amnesty International, Region midt, får 22. juli-minnestipendet på 20 000 kroner. De får prisen for sin innsats for å bekjempe diskriminering, fordommer og rasisme.

Sist oppdatert: 25.07.2024

To kvinner med hver sin rose i hånda. Kvinnen til venstre er regionleder i Amnesty og kvinnen til høyre er fra Ungdommens bystyre.
Regionleder i Amnesty, Tove Marie Paasche og Helle Hox, leder i Kultur, idrett og friluftslivkomiteen i Ungdommens bystyre

Stipendet ble delt ut under minnemarkeringa på minnestedet i Tordenskioldsparken mandag 22. juli. Regionleder Tove Marie Paasche tok i mot på vegne av organisasjonen. 

Minnestipendet gis hvert år til en ungdom eller ungdomsorganisasjon i landsdelen som utmerker seg spesielt med sitt samfunnsengasjement og/eller politisk aktivitet. Målet med stipendet er å styrke og stimulere det demokratiske engasjementet blant ungdom. 

Amnesty arbeider for å fremme menneskerettigheter, der ytringsfrihet og fokus på tiltak for å unngå diskriminering, fordommer og rasistiske utsagn er viktige satsingsområder.  

Organisasjonen utvikler og gjennomfører undervisningsopplegg i menneskerettigheter for å formidle kunnskap og gi unge verktøy til å handle i møte med urett. Et eksempel er SOS-metoden (Si noe, overvåk situasjonen, spør om hjelp). SOS-metoden gir unge et handlingsalternativ til hvordan de kan reagere når de er vitne til at noen blir utsatt for hets, rasisme og diskriminering. 

Amnesty Region midt har i løpet av året besøkt en rekke skoler over hele regionen, og flere tusen elever og lærerstudenter har fått opplæring i hvordan de kan bruke sin stemme når de er vitne til at noen blir utsatt for hets. Amnesty International vil også utvikle nye verktøy som gjør at flere får tilgang til opplæringen, og vil involvere de unge selv i utviklingen av de aktuelle verktøyene.

Det var leder for KIF-komiteen i Ungdommens bystyre, Helle Hox, som delte ut stipendet under markeringa.

Fant du det du lette etter?