Kronprinsparet besøker Trondheim

Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit kommer på fylkestur til Trøndelag. Her er programmet for besøket i Trondheim, 12. september.

Sist oppdatert: 09.09.2024

Arkivfoto av kronprinsparet fra et tidligere Trondheimsbesøk, sittende i Nidarosdomen.
Kronprinsparet fotografert under et besøk i Trondheim i 2017. Fotograf: Carl-Erik Eriksson.

Møter ordfører og befolkningen i Stiftsgårdsparken

Kronprinsparet starter dagen i Stiftsgårdsparken klokka 10.00. Her skal ordfører og kronprinsen holde tale. I tillegg blir det kunstneriske innslag og kronprinsparet skal prate med publikum.

Publikum som ønsker å se kronprinsparet er velkommen hit, forteller arrangementsansvarlig i Trondheim kommune, Stine Trondsdatter. 

Publikumsinngangen er fra Dronningens gate. Porten åpner for publikum klokka 09:00. Alle som vil delta må være på plass senest klokka 09:45

Det er begrenset kapasitet i parken, så vi oppfordrer folk til å være ute i god tid. Det er ikke tillatt å bruke paraply inne på området, så husk å kle dere etter været, understreker Stine. 

For å gjøre arrangementet tilgjengelig for alle, vil det være både tegnspråk- og skrivetolker til stede. Gå til en av vertene i Stiftsgårdsparken for å få QR-kode for bruk til skrivetolking. Det blir også satt av et eget område til rullestolbrukere og dem som har behov for tegnspråktolking. 

Trafikkinformasjon for Dronningensgate, strekningen Søndregate til Munkegata:
  • Dronningensgate vil i en kort periode bli stengt for biltrafikk, fra Søndregate til Munkegata, i forbindelse med arrangementet. 
  • Regionbussen får endret kjøremønster, og en avvikende bussholdeplass i Prinsens gate ved Dronningensgate. Endringen gjelder fra klokka 08:00 - 11:00 denne dagen. Bussholdeplassen blir skiltet, og vil også fremgå i AtB sine kanaler.
  • Gata vil bli stengt for biltrafikk fra klokka 09:30 til 10:45. Omkjøring blir skiltet og Trafikkvakta sørger for at bilister blir godt ivaretatt i perioden gata er stengt.
  • Samtlige parkeringsplasser i dette området vil ikke kunne benyttes fra midnatt kvelden før, og frem til klokka 12.00 på arrangementsdagen, 12. september.

Besøker elever og lærere på Lilleby skole

Etter besøket i Stiftsgårdsparken går turen videre til Lilleby skole. Her møter kronprinsparet rektor Ragnhild Skjevik og elevene ved skolen. Under besøket skal kronprinsparet på omvisning, det blir underholdning og de blir orientert om La`mo-satsinga. Dette er en av kommunens områdesatsinger. Målet med kommunens områdesatsinger er å bidra til trygge og gode nabolag å bo og vokse opp i. 

Les mer om områdesatsingene, og områdesatsingen på Lademoen.

Avslutter dagen med Lamomat på Rosendal teater

Siste stopp på programmet er Rosendal teater. Her blir det omvisning og samtaler om teaterets sosiale profil. Teateret har blant annet et konsept som heter "betal det du kan". Det går ut på at du betaler det du, ut fra egen økonomi, kan for billetten. 

Etter panelsamtalene blir det lunsj servert av Lamomat. Lamomat er et prosjekt som har utgangspunkt i sosialt entreprenørskap der kvinner serverer hjemmelaget mat fra sine hjemland; Afghanistan, Syria og Somalia. Lamomat har mål om å være et springbrett inn i arbeidslivet.

Oppvekst og utdanning

Fant du det du lette etter?