Vikåsen skole SFO
Vikåsen skole SFO
Her vil du finne utfyllende informasjon om Vikåsen SFO

Innhold
Kontakt
Vi bruker fortrinnsvis Vigilo til kontakt og beskjeder
Telefon til avdelinga skal kun benyttes i særskilte tilfeller
Telefon 91 76 02 34
Mer informasjon om oss voksne finner du også her
Om oss
Vi har ca 190 barn på SFO. Vi er ca 15 ansatte og personalgruppen er sammensatt av ulike kjønn, kompetanser og nasjonaliteter. Barna har mulighet til å leke på tvers av alder og grupper/klasser. 4. trinn har en egen liten base, men kan samtidig delta i aktivitet og lek med de andre barna om de ønsker det.
Vikåsen SFO gir gode lekemuligheter gjennom nærhet til naturen og arealer som er innredet for fritid. Lekens egenverdi er viktig for oss. Vi lærer mye gjennom lek - samtidig leker vi fordi leken i seg selv er gøy! SFO skal være drivkraft for god fritid. Vi har også fokus på at barna skal få leke på tvers av trinn og vennskap.
Åpningstider
07.15 - 16.30 alle dager
Dagsrytme
Kl. 07.15-08.15: Morgen-SFO med frilek og tilsyn
Kl. 07.15-07.45: Frokost (NB: kom senest 07.30 til Dagros for å rekke frokost)
Kl. 08.05-08.15: Rydding og overgang til undervisning
Kl. 08.10-08.15: 1. trinn følges til undervisningsareal
Kl. 08.15-12.15/13.15/14: Undervisning
Kl. 12.30/13.15/14: Barna hentes fra undervisning av SFO-personal og får informasjon om SFO-dagen
Kl. 12.30/13.15/14-15.45: Lek og aktiviteter
Kl. 12.30/13.15/14-15: Mat/Dagros er åpen
Kl. 15.30-15.45: Avslutning av aktiviteter og opprydding
Ca. kl. 15.45: Servering av frukt
Kl. 15.45-16.30: Frilek og opprydding/avslutning
Ansatte på SFO
Ledelse av SFO:
, avdelingsleder SFO, mob. nr 91760259
, basekoordinator for SFO, tlf.kontor: 72 54 30 57
Øvrige ansatte:
Nina Wold | Knut Frengen | Toril Berg |
Monica Leknes | Mathilde Østby | Nezar G. Obaid |
Elisabeth Bakken | Anne H. Iversen | Filimon Mahari |
Yemane Mamu | Rolf-Andre Gundersen | Julian Borgersen |
Vera Følling (lærling) | Mia Iversen (lærling) |
Øvrig tilkallingshjelp benyttes ved behov
Kvalitet i SFO i Trondheim Kommune
Vi viser også til den nasjonale rammeplan for SFO.
I tillegg til denne har Trondheim kommune vedtatt en rammeplan for SFO. Denne kvalitetsplanen gjelder fra 2020-2024. Planen har fire fokusområder; Lekens betydning, Relasjonskompetanse, barns medvirkning, hele barnet, hele dagen.
Den kommunale rammeplanen skal sikre kvalitet i SFO og stiller krav om lokale rammeplaner. Vikåsen SFO har arbeidet med skriftlige lokale planer i mange år og vår lokale rammeplan er det lenke til under neste punkt.
Lokal rammeplan for Vikåsen SFO
I vår lokale rammeplan for Vikåsen vil dere finne informasjon om SFO, både hvordan vi organiserer oss, våre grunnprinsipper, standarder vi arbeider etter, våre utviklingsområder samt at vi svarer ut kravene til Kvalitet i SFO slik det fremkommer i kommunal rammeplan.
I tillegg til de kommunale mål og planer har vi egne satsingsområder:
Uteliv
Mat og måltider
Aktiviteter og områder som er sikre, funksjonelle og inspirerende.
Metodikk: LØFT - løsningsfokusert tilnærming
Sosial ferdighetstrening: ut fra prinsippene i MOT (SUPER!!) og AART
Ferie og planleggingsdager på SFO
SFO har årlig fem planleggingsdager, da er SFO stengt. Hvor disse plasseres kan variere fra år til år. Her er en oversikt over foreløpig plasserte planleggingsdager:
Skoleåret 2024/2025: (vedtatt i Brukerråd)
12.08.2024
13.08.2024
31.01.2025
02.05.2025
30.05.2025
Vi holder også stengt disse "halvdagene": 24.12 (Julaften) 31.12 (Nyttårsaften) Onsdag i påskeuken (16.04.25)
Sommeren 2025 er vi stengt hele uke 28, 29 og 30.
Planleggingsdager skoleåret 2025 - 2026 (vedtatt brukerråd)
14. og 15. august 2025
2.januar 2026
30.januar 2026
15.mai 2026
Påmelding til ferier
Vi har ikke påmelding til feriene med unntak av Sommeråsen (sommerukene på SFO). Påmelding sendes ut i Vigilo. Til de øvrige feriene er det bare å møte opp i åpningstidene våre. Merk dere forøvrig avsnittet nedenfor med tanke på bruk av dager i skolefrie uker og kortplass på SFO.
Alle barn må ha ferie
Barna skal hvert år ha minimum 3 uker ferie, disse bør være sammenhengende. Pga vi holder stengt uke 28, 29 og 30 regnes disse som de tre ukene. Disse tre ukene og de fem planleggingsdagene utgjør en betalingsfri måned (juli). Det er viktig at de barna som går på 4. trinn avvikler tre uker ferie før plassen opphører, altså før 1. august. Dette gjelder også barn på øvrige trinn om de slutter på SFO til 1. august.
NB: Barn med gratisplass kan benytte mandag og tirsdag i tidsrommet 08.15-15.45 i skolefrie uker (høstferie, vinterferie og sommeruker).
Vi gjør oppmerksom på at barn på 4.trinn med kort/deltidsplass kan benytte mandag, tirsdag og onsdag i skolefrie uker.
Informasjon/kontakt og bruk av Vigilo
Vigilo er plattformen vi bruker i den hverdagslige flyten av beskjeder og informasjon. Veileder og hjelp til Vigilo finner dere via denne linken
Noen ganger er det likevel hensiktsmessig med tettere og annen form for dialog. Er det noe du er usikker på, eller du ønsker tettere dialog om gi et vink i Vigilo så finner vi tid til å møtes. Er du usikker kan du ta direkte kontakt med Iren eller Ted på telefon.
Generell informasjon om vår SFO ligger på denne hjemmesiden, i tillegg har skolen en Facebook-gruppe. Det understrekes at dere ikke må være med i denne gruppen for å få nødvendig informasjon. På Facebook-gruppen legges "bonusinfo" i form av bilder eller informasjon som også er tilgjengelig gjennom hjemmesiden eller Vigilo. Ønsker du å bli medlem av denne gruppen søk opp gruppen "Vikåsen Skole" og be om medlemskap.
Forventningsavklaring
Vi har det samme målet - at barna skal trives og ha det bra på Vikåsen SFO!
Men for at vi skal få til å gjøre en så godt jobb som mulig, er det ekstra fint om dere foreldre hjelper oss på en del områder:
- Gi alltid beskjed til kryssevakten når dere henter barnet.
- Hvis barnet ditt skal gå hjem alene forutsettes det at barna er modne nok til å klare seg selv i garderobe etter vi har gitt beskjed om tid. De må også gå til listevakten for å gi beskjed at de går.
- Dersom dere henter barn med SFO-plass direkte etter undervisning, sikre at dette er registrert hos kontaktlærer eller SFO før dere går.
- Sikre nok skiftetøy - barnet er ute mange ganger i løpet av en dag.
Hva vi kan tilby:
- Omsorg til ditt barn: De som jobber på Vikåsen jobber etter fag først og hjertet hakk i hel.
- At barnet ditt har fått tilbud om å delta på en aktivitet hver dag: Hver dag er det tilbud til barna om å delta i en aktivitet. Det kan være et tilbud som går til mange, og det kan være et tilbud til en liten gruppe. F.eks elefantball i gymsal, brodering på aktivitetsrom eller sura i utetiden.
- Utfordringer tilpasset ditt barn: Barnet ditt skal få oppleve å mestre - vi skal teste nye ting og tilpasse utfordringer.
- Vi hjelper deg med å sende hjem barnet ditt på faste tidspunkt: Vi ønsker å ha faste gåtider - dette fyller du ut gjennom henteregler.
Hva vi ikke kan tilby:
- Du ringer - vi bringer. Du kan ikke ringe fra parkeringsplassen og be oss sende ut barnet. Du må selv hente ditt eget barn, vi skal selvfølgelig hjelpe deg med å finne det.
- At vi vet hvor ditt barn er til enhver tid: Barna leker og i leken forflytter man seg fort. Vi har rutiner for sjekk og voksne som er tilstede på de fleste områder, men vi vet ikke nøyaktig hvor ditt barn er når du kommer for å hente
- Voksne som har informasjon hvordan barnet ditt har hatt det på SFO idag: Vi har voksne med ulike ansvar og ulike barn de følger opp. Det kan være at den du treffer ved henting ikke har vært med ditt barn den dagen. Det vil ikke si at vi ikke bryr oss eller ikke engasjerer oss i barnet ditt. Hvis det er viktig informasjon gir vi selvfølgelig det videre til neste vakt - eller kontakter dere foreldre før vi går hjem.
- At vi hjelper barnet å organisere plutselige "bli med hjem" avtaler osv :Slike avtaler må være gjort på forhånd, eller at dere foreldre henter og ordner opp selv.
- At barn som har gratisplass blir igjen etter 15.45 pga de skal bli med noen hjem som blir hentet senere.
Men vi har:
- engasjerte ansatte med stor faglig kompetanse og et hjerte av gull
- Ansatte som gjør det de kan for at du og barnet ditt skal få den beste SFO hverdagen som mulig.
- Lokaler som tilrettelegges for lek og utfoldelse
- Barn som får mulighet til å medvirke i hverdagen sin
- Rutiner for sikkerhet og oppfølging av planer
PS! Dersom det er foreldre/foresatte som sitter inne med ressurser de ønsker å bidra med inn i SFO, ønsker vi å gi rom for dette (eksempelvis, strikkekurs, skate-dag eller annet som kan være aktuelt). Ta kontakt!
Bruk av gratisplass hos oss
Gratis plass/halv plass på 1. - 3.trinn har noen begrensninger på bruk.
Morgen-SFO kan ikke benyttes.
Barna med gratisplass må gå senest 15.45 - men makstid per uke er 11timer og 59 minutter (se lengre ned for mer detaljer)
I ferier kan man være på SFO mandager og tirsdager i tidsrommet 08.15 - 15.45
Når tidspunktet er satt fra undervisningens slutt til 15.45 så blir dette i overkant av 12 timer. Dere får selv bestemme hvor de 12 timene plasseres innenfor den gitte tidsrammen. Dette er tillitsbasert og vi vil kun ta stikkprøver av og til. Dersom vi ser at det foregår et overforbruk må vi gjøre nye vurderinger av tidsrommet. Oversikt over tidsrommet hvor gratisplass (maksimalt 12 timer) kan benyttes gjennom uken:
Mandag: 13.15-15.45
Tirsdag: 13.15-15.45
Onsdag: 1. trinn: 13.15-15.45 Øvrige: 14.00-15.45
Torsdag: 12.30-15.45
Fredag: 13.15-15.45
For de øvrige plasstilbudene viser vi til forskriften for SFO i Trondheim kommune, Helplass kan bruke plassen så mye som er behov for. For 4.trinn gjelder andre regler - I ferier kan de med halvplass være på SFO mandag - onsdag i hele åpningstiden.
Bestemmelsene på tiden er lokalt bestemt hos oss, og kan omgjøres. Den er også i tråd med de andre skolen i Østbyen.
Sist oppdatert: 04.03.2025