Frivillighet
Frivillighet
Har du lyst å engasjere deg i frivillig arbeid, bli kjent med nye folk og gjøre en innsats for noe du brenner for? Mulighetene er mange.
Innhold
Frivillig innsats får en stadig viktigere rolle, og samarbeid med frivillige er et satsingsområde i kommunen.
Å finne en meningsfull hverdag
Når du slutter å jobbe kan det være vanskelig å finne noe meningsfylt å bruke tiden sin på, men det er flere i lokalsamfunnet ditt som har behov for deg og din erfaring. Mange som slutter i jobben sier de vil savne det faglige ved jobben sin. Det kan derfor være er et godt alternativ å bruke noe av tiden sin som pensjonist på frivillig arbeid.
La deg engasjere!
En meningsfylt hverdag er ikke bare viktig for deg. Engasjementet ditt er det mange som kan ha glede av. Gjennom frivillig innsats kan du bruke dine erfaringer og bety noe for andre, enten for mennesker der du bor eller en sak du brenner for.
Frivillighet
Aktivitetsvenn Røde kors
En aktivitetsvenn er en frivillig som gjør aktiviteter sammen med en som har demens. Aktivitetsvennen og personen med demens kobles sammen på bakgrunn av felles interesser, og møtes minst to ganger i måneden og gjør ting sammen. Det kan være alt fra å gå på tur, gå på teater eller på kafe, til å bare møtes for en kopp kaffe og en prat.
Bli eller få en aktivitetsvenn.
Besøksvenn
Røde Kors Besøksvenn er et tilbud for mennesker som av ulike grunner ønsker mer kontakt med andre. En besøksvenn kan bidra til å gjøre hverdagen lettere for de som føler på ensomhet.
Kunne du tenke deg å bli en besøksvenn?
Kan du sette av 1-2 timer en gang i uka, eller hver 14. dag til noen som gjerne vil ha besøk? Som besøksvenn blir du koblet sammen med en person, altså en besøksvert, eller du kan bli aktiv på gruppeaktiviteten Kaffekoppen, som besøker ulike kafeer rundt om i byen.
Bymarksveteranene
Bymarkveteranene jobber tirsdag og torsdag gjennom hele året, minus skoleferier. De møtes på Sommersetra, som utgangspunkt for arbeid i marka. De jobber blant annet med vedlikehold av løyper og stier, vedhogst og benkeproduksjon.
Caritas
Caritas Trondheim har mange ulike aktiviteter du som frivillig kan hjelpe til med. De finner en aktivitet som passer den enkelte frivillige sine interesser, kompetanse og timeplan.
Som frivillig blir du en del av et sosialt nettverk, får god erfaring, og opplever at du er med på å gjøre en forskjell for andre. Hvis du er innvandrer selv, er frivillig arbeid også en god mulighet til å praktisere norsk, få nyttig kunnskap om det norske samfunnet og få venner.
Frivilligsentralene
Her er en oversikt over byens 14 frivilligsentraler.
Kirkens SOS
Her kan du lese mer om det å være frivillig hos Kirkens SOS.
Nasjonalforeningen for folkehelsen
Nasjonalforeningen for folkehelsen er en frivillig, humanitær organisasjon med helselag og demensforeninger over hele landet. Målet er å fremme folkehelsen, finansiere forskning på hjerte- og karsykdommer og demens, og organisasjonen er interesseorganisasjon for personer med demens og deres pårørende.
I Trondheim finnes det tre lokallag som driver ulike aktiviteter for både pasient og pårørende, informasjonsarbeid med mer.
Ønsker din organisasjon å stå på denne listen? Ta kontakt med oss.
Sist oppdatert: 19.11.2024