Trondheim rehabiliteringssenter

Utsiden av bygget, foto.

Kontakt Trondheim rehabiliteringssenter

Se kart

Velkommen til Trondheim rehabiliteringssenter!

Senteret er helt nytt og åpner 28. august 2023. Rehabiliteringstilbudet ved Søbstad helsehus og Nidarvoll helsehus blir avviklet fra samme dato.
Etter åpningen skal Nidarvoll helsehus, som ligger på nabotomten, rives. Det innebærer at det i en periode vil være anleggsvirksomhet tett på oss. Når rivingen er ferdig skal uteområdet rundt senteret gjøres ferdig.

Kontakt oss

Telefon til døgnrehabiliteringen: 48 15 33 89.

Om senteret

Senteret har 72 plasser for døgnrehabilitering, fordelt på tre avdelinger i byggets 2., 3. og 4.etasje.

1. etasje

I byggets første etasje er det oppholdsareal, treningsrom, treningskjøkken, behandlingsrom, møterom og en administrasjonsdel (kontorer, møterom og spiserom for ansatte). Fra oppholdsarealet kan man gå ut til senterets hage-/utendørsareal som ligger vendt mot sør. Det er også mulig å bevege seg terskelfritt rundt bygget fra sørsiden og til hovedinngangen med for eksempel rullator eller rullestol.

2.-4. etasje

Hver avdeling består av to fløyer med tolv pasientrom og en “kjerne” med kjøkken, spiserom, stue/oppholdsrom, i tillegg til kontorer og arbeidsrom for ansatte. I enden av hver fløy er det sittegruppe og fin utsikt mot sør. Hver fløy har også treningsareal som kan benyttes til for eksempel egentrening. Fra stue og spiserom er det utgang til en stor sørvendt veranda.

Pasientrommene

Alle pasientrom har eget bad med dusj, hev- og senk WC og vask. Rommene er møblert med sykeseng, bord, lenestol, tv, kjøleskap, besøksstol og en enkel garderobeløsning. Fire rom i hver etasje har takheis. Pasientrommene har utsikt enten mot sørøst eller nordvest.

Utendørs

Hovedinngangen har adkomst fra Klæbuvegen. Parkeringsplass for besøkende ved østsiden av bygget. HC-plasser ligger nærmest hovedinngangen.
Med sin utforming danner bygget en hage som har direkte utgang fra vestibyle i første etasje. Hagen ligger sørvendt og er skjermet fra utvendig støy. Uteområdet er tilrettelagt for fysisk aktivitet og har ulike sittegrupper som er plassert både i sol og skygge.

Praktisk informasjon

Søk om plass

Ta kontakt med helse- og velferdskontoret i din bydel for å søke om tjenester i kommunen. Er du usikker på hvilken bydel du tilhører, kan du se i kartet over bydelene.

Helse- og velferdskontoret tar i mot henvendelser og søknader, vurderer hvilket behov for tjenester du har og fatter vedtak om tjenester. Du kan også ta kontakt for å få råd og veiledning om helse- og omsorgstjenester, frivillige tilbud og støtte til pårørende. 

Hva må du ha med deg?
 • Ta med klesskift og toalettsaker. Vi har dessverre ikke mulighet til å vaske klær for deg. Dersom dette blir utfordrende for deg å løse, finner vi en løsning sammen.
 • Du bør ha med deg lette, stødige sko som sitter godt på foten. Unngå tøfler eller sandaler uten hælkappe og joggesko med demping i sålen dersom du ikke er vant til å bruke dette.
 • Dersom du har tekniske hjelpemidler som rullestol, rullator, stokk, krykker, forstøver eller lignende, anbefaler vi at du tar med deg det.
 • Vi kan oppbevare penger og verdisaker for deg, men det er på eget ansvar. Det er ikke safe på rommet.
 • Abonnerer du på for eksempel aviser kan du omadressere hit mens du er her.
Måltider

Måltider serveres i felles spiserom. Vi tilrettelegger selvfølgelig ved behov.

 • Frokost serveres mellom kl 08-10
 • Lunsj kl 1230
 • Middag kl 1530
 • Kveldsmat kl 1900
 • Mellommåltid ved behov
TV og internett

Det er TV på alle pasientrom og i felles stue i hver avdeling. Pasienter og besøkende kan benytte seg av trådløst internett.

Ønsker du å besøke noen som er hos oss?
 • Du er hjertelig velkommen på besøk! Vi har ikke faste besøkstider, men det er greit at du er kjent med at personalet er mest opptatt frem til kl 10.30 på formiddagen, og at vi har vaktskifter kl 07.30-08.00, 14.30-15.00 og 21.45- 22.00. På hverdager passer det aller best å få besøk etter kl 16. I helgene kan det vært lurt å komme på besøk utenom måltider.
 • Det er en fordel om du vet hvilken etasje/avdeling den du skal besøke befinner seg i før du kommer på besøk.
 • Når du er på besøk kan dere enten sitte på rommet, gå en tur i fellesarealet i avdelingen, eller ned i første etasje/ut i hagen. Vi ønsker å få beskjed hvis dere planlegger å forlate avdelingen.
Blomster

Det er alltid hyggelig å gi bort og få en blomsterbukett, men tenk nøye gjennom hvilke blomster du tar med. Ofte er det noen av de andre pasientene eller helsepersonell som kan reagere på blomstene du tar med til den du besøker.

 • Fem gode valg for avskårne blomster: Duftfrie roser, eustomia, duftfrie peoner, calla, celosia
 • Fem gode valg for planter: orkidé, ildtopp, hortensia, flamingo, erica
Tobakk og alkohol

Det er ikke tillatt å røyke i kommunale bygg. Dersom du ønsker å røyke må vi be om at du går ut av senteret til hagen.

Vi anbefaler ikke inntak av alkohol under oppholdet, og det serveres ikke alkohol på senteret.

Hvordan komme seg hit, parkering

Buss nr 24 (holdeplass Karl Jonssons veg) stanser like ved senteret.

Det er parkeringsplass utenfor senteret (innkjøring fra Klæbuvegen). HC-plasser ligger nærmest hovedinngangen.

Hva koster oppholdet?

Priser for korttidsopphold og rehabilitering i institusjon

Klage

Dersom du ikke er fornøyd med tilbudet du får, ønsker vi at du (eller en av dine pårørende) sier i fra til avdelingsleder. Da kan vi få mulighet til å se om det er noe vi bør justere eller gjøre på en annen måte.

Du kan også klage skriftlig til oss på Trondheim rehabiliteringssenter. Dersom du ikke får medhold i den skriftlige klagen, så sendes klagen til fylkeslegen (Statsforvalteren) for videre behandling.

Du må gjerne be andre om hjelp til å skrive klagen. Da må du i så fall gi et skriftlig samtykke som du legger ved. Du kan også få hjelp og råd om dine rettigheter av ombud for helse, omsorg og oppvekst.

Mer informasjon om hvordan du kan klage

De ansatte

Hos oss jobber det ergoterapeuter, fysioterapeuter, helsefagarbeidere, leger, logopeder, sykepleiere, vernepleiere og assistenter. I tillegg er vi en læringsarena for helsefagstudenter i praksisstudier. Ledelsen består av enhetsleder, tre avdelingsledere og en spesialkonsulent som støtter ledelsen med økonomi og administrasjon.

Om rehabiliteringstilbudet

Her finner du informasjon om tilbudet ved rehabiliteringssenteret.

Plan og mål for oppholdet
 • Vi vil jobbe sammen med deg, og bygge opp din kapasitet etter sykdom eller skade. Målet er at du skal mestre hverdagen din hjemme. Vi følger deg på den første etappen, og legger til rette for videre rehabilitering etter at du har reist fra oss.
 • Et tverrfaglig team hjelper deg med å sette mål, og lage en plan for oppholdet.
 • En samtale med deg og eventuelt dine pårørende danner grunnlaget for planen og tiltakene som settes i gang.
 • Du vil få en koordinator (ergoterapeut eller fysioterapeut) som skal sikre at planen for oppholdet følges og evalueres. Koordinator sørger også for at hjemreisen er godt planlagt.
Tilbudet under oppholdet
 • Individuell trening med ulike faggrupper
 • Medisinsk observasjon og behandling
 • Gruppetilbud (aktiviteter, trening)
 • Individuelt tilpasset egentreningsprogram
 • Kartlegging og bestilling av hjelpemidler
Pasientvarsling

Rehabiliteringssenteret har pasientvarslingsanlegg som gjør at du kan varsle personalet ved behov. Du får utdelt en alarmsmykke (armbånd) som festes på armen din ved ankomst. Smykket er koblet opp mot ditt rom, og fungerer som nøkkel til rommet. Dersom du har behov for raskt å komme i kontakt med ansatte, trykker du på knappen på alarmsmykket og du vil få kontakt innen kort tid. Når du trykker vil personalet se hvor du befinner deg. Ha alltid armbåndet på deg.

Vi har også mulighet til å benytte digitalt tilsyn og ulike sensorer som kan varsle personalet dersom du forlater sengen på natt eller er uheldig og faller. Bruk av denne teknologien forutsetter at det er avtalt med deg på forhånd.

Planlegging av hjemreise
 • Vi starter planleggingen av hjemreisen så snart det er mulig.
 • Dersom du har behov for tjenester etter hjemreise planlegger vi hjemreisen sammen med de aktuelle tjenestene (for eksempel hjemmetjeneste, ergo- og fysioterapitjeneste).
 • Mange av pasientene reiser på hjemmebesøk sammen med for eksempel en av våre ergoterapeuter i løpet av oppholdet. Det kan være nyttig for å vurdere behov for tilpasninger av bolig/behov for hjelpemidler.
 • Noen pasienter har også nytte av hjemmepermisjon (være hjemme over natten).
Hva forventer vi av deg?

Du ønsker å gjøre en innsats med å øve på det du tidligere klarte, for at du i størst mulig grad skal klare deg selv når du kommer hjem. Det betyr blant annet at du gjør det du klarer selv i forbindelse med å stelle deg, kle av og på deg, lage og spise mat og at du gjennomfører egentreningsprogram.

Vi ønsker din tilbakemelding!

Vi vil gjerne vite hvilke erfaringer du har med oppholdet ved Trondheim rehabiliteringssenter. Målet er å få kunnskap som kan bidra til å gjøre tilbudet enda bedre.
Rett før du reiser vil du derfor få utdelt et spørreskjema. Dine meninger er viktige, og vi håper du vil svare.

Hjelp og støtte til deg som er pårørende

Om bygget

Trondheim rehabiliteringssenter er bygget i massivtre. Det er automatisk solskjerming på alle vinduer. Pasientrommene som vender mot vest har spesialvinduer for å skjerme mot støy fra E6 (Omkjøringsvegen).
På taket er det solceller som produserer all strøm til senteret. I kjelleren av bygget er det en energisentral for lagring av overskuddsstrøm, som også skal utnyttes av det nye skoleanlegget på Nidarvoll.

Les mer om hvordan rehabiliteringssenteret ser ut

Ønsker du jobb hos oss?

Vi er en stor enhet og har stadig behov for dyktige medarbeidere. Finn ledige stillinger hos oss.

 

Kontaktinfo

Postadresse: Trondheim kommune, Trondheim rehabiliteringssenter, Postboks 2300 Torgarden, 7004 Trondheim

Telefonnummer til avdelingene 

Ledelse

TK-kode: 033620

Sist oppdatert: 14.09.2023

033620

Gå til toppen

arrow_upward
pd1mdwk00045M