Hjelpemidler
Hjelpemidler
Her finner du informasjon om ulike former for hjelpemidler og velferdsteknologiske løsninger som for eksempel trygghetsalarm og e-lås.

Innhold
Hjelpemidler du kan kjøpe
Det finnes flere hjelpemidler du får kjøpt i butikk som kan bidra til trygghet og mestring i hverdagen. Eksempler på dette er hjemmealarm, smarte brannvarslere, automatisk belysning og roboter. Disse hjelpemidlene må du betale for selv og krever ikke søknad og vedtak. Små hverdagshjelpemidler som gripetang, ryggvasker, tilpasset kjøkkenutstyr og liknende kjøpes også i privat handel.
Hjelpemidler du kan låne fra kommunen
Dersom du har behov, kan du låne hjelpemidler fra kommunen i en kort periode, for eksempel etter en operasjon eller andre hendelser som gir et kortvarig behov. Eksempler er hjelpemidler til forflytning, personlig stell og hygiene, som toalettforhøyere, dusj-/toalettstoler, manuelle rullestoler, krykker og rullatorer. Her kan du lese mer om tekniske hjelpemidler for personer med nedsatt funksjonsevne.
Kontakt Prima Hjelpemidler, telefon 73 84 39 00 for utlån.
Nav Hjelpemiddelsentral
Har du behov for hjelpemidler som ikke er å få kjøpt i butikk og som ikke leveres som en tjeneste fra kommunen, kan du søke om hjelpemidler på varig utlån fra Navs Hjelpemiddelsentral. Du kan selv søke på slike hjelpemidler, eller få bistand fra kommunen dersom du ikke er i stand til å søke selv. Hjemmetjeneste, Helse- og velferdssenter, Ergoterapitjenesten og Fysioterapitjenesten kan bistå med søknad.
Kontakt Helse- og velferdskontoret for å få hjelp til vurdering av behov og søknad.
Service og vedlikehold
Du har selv ansvar for vanlig vedlikehold av hjelpemidlene, slik som renhold, luft i dekk, bytte av batterier blant annet. Du er også ansvarlig for at du får nødvendig opplæring i bruk, melde ifra om uhell/nesten-uhell og å levere tilbake hjelpemidler du ikke har behov for. Hvis det er behov for reparasjoner eller om utstyret ikke fungerer som det skal, eventuelt om du har endrede behov, kan du få teknisk bistand eller vurdering av bytte av hjelpemiddelet.
- Helse og velferdskontor Falkenborg. Telefon 72 54 15 00
- Helse og velferdskontor Lerkendal. Telefon: 72 54 64 00
Velferdsteknologi for den som bor hjemme
Her kan du lese mer om tjenestetilbudet i kommunen og hvordan du kan gå frem for å søke om tjenester som kan være aktuelle for deg.
- Digitalt tilsyn
- Døralarm
- Elektronisk dørlås (eLås)
- Elektronisk medisindispenser
- Lokaliseringstjeneste (GPS)
- Trygghetsalarm
Sist oppdatert: 25.06.2025