Hjem Veg, vann og avløpOm vann og avløpProsjekt med reduksjon av vanntrykket

Prosjekt med reduksjon av vanntrykket

Vannforsyningen i Trondheim er delt i flere trykksoner. Nå jobber vi med å senke trykket i områder med for høyt trykk. Samtidig øker vi trykket i de områdene som ligger høyest og som har lavt vanntrykk.

Vannforsyningen i Trondheim er delt i flere trykksoner. Når det gjelder de områdene som ligger høyest, økes trykket med pumper, mens trykket senkes i lavtliggende områder. Også innenfor hver trykksone varierer trykket noe, og vi kan redusere vannlekkasjene ved å senke trykket der det i dag er unødvendig høyt trykk.

Prosjekt med trykksenking på deler av Heimdal og Tiller

Heimdal og Tiller er et eksempel på et område der trykket reduseres i en del av området.

Kart over område der vanntrykket reduseres

På Heimdal og Tiller varierer trykket mye innenfor samme trykksone. De områdene som ligger lavest har et uhensiktsmessig høyt trykk. Derfor vil vi dele opp trykksonen slik at vi kan redusere trykket med omtrent 3 bar der det i dag er høyt.

Oppdeling av trykksonen vil også bidra til å redusere vannlekkasjene både på kommunale og på private ledninger. En reduksjon fra 7 til 5 bar gir en halvering av vannlekkasjene.

For å lage en ny trykksone må det byttes noen kummer og legges noen nye ledninger. Dette arbeidet har startet og endring av trykket vil skje høsten 2018.

Før trykket blir endret, vil det bli gitt informasjon via brev i posten, og via SMS eller oppringing.

Dersom det er spørsmål eller synspunkter, ber vi dere ta kontakt med Kundeservice, Bydrift vann og avløp:

Telefon 72 54 64 47 (åpningstid er kl 08.00-15.00, mandag - fredag),

Eller send e-post til:  bydrift.postmottak@trondheim.kommune.no.

Hva betyr trykksenking for deg som forbruker?

Vil oppvaskmaskinen fungere som før? Får jeg fortsatt shampoen ut av håret? Vil jeg fortsatt kunne tappe i badekaret?

Trolig vil du ikke merke noe til trykksenkningen, og alt vil fungere som før. Både du og brannvesenet vil kunne hente ut samme mengde vann som før, bare med et lavere trykk

Reduksjonsventil

Har du en slik montert kan det være at det må gjøres justeringer på denne. Du finner den på hovedinntaket for vann i din bolig. Ofte i kjeller ved vannmåleren.

Reduksjonsventil

Dette avhenger av type og alder. Ta derfor kontakt med en rørlegger hvis du har spørsmål rundt dette.

Hva gjør du med sprinkleranlegget

Ved planlegging av senking av vanntrykket har vi sikret at det er tilstrekkelig vannmengde for sprinkleranleggene, men i noen tilfeller kan endret vanntrykk gjøre det nødvendig med tiltak på sprinkleranleggene for at de skal fungere som planlagt. Dette er det opp til eierne å avklare og eventuelt gjennomføre.

Sist oppdatert: 10.12.2018

Hva forsøkte du å finne?