Huseby ungdomsskole

Huseby ungdomsskole

Kontakt Huseby ungdomsskole

Finn ansatt og se kart

Innhold

Foreldreportalen

Vi bruker Vigilo til kommunikasjon med foresatte i barnehage, SFO og skole.

Logg inn i Foreldreportalen

Veiledninger for bruk av Vigilo

Skolen vår

Huseby ungdomsskole har cirka 410 elever på 8.-10. trinn og 45 ansatte, her inngår også mottaksklassene. Barneskoler som er i vår skolekrets er Romolslia skole, Huseby barneskole (tidligere Saupstad skole og Kolstad skole) og Stabbursmoen skole.

Lærerne er organisert i trinn og arbeidslag (team) som til sammen dekker de fleste fag- og ferdighetsområder for den elevgruppen de har ansvaret for. Lærerne har et gjensidig forpliktende samarbeid om tilpasset opplæring for disse elevene.

Huseby ungdomsskole er en av tre skoler i Trondheim kommune med mottaksgrupper for elever på ungdomstrinnet. Dette betyr at vi tar i mot elever som nettopp har kommet til landet og som har behov for grunnleggende norskopplæring. Tilbudet gjelder i utgangspunktet for ett år, men mulighet med forlengelse med inntil ett år hvis behovet er til stede. De andre skolene er Rosenborg og Åsheim.

I utgangspunktet skal elever som er ferdig med opplæring i mottaksgrupper føres tilbake til sine nærskoler, men de har mulighet for å søke om videre skolegang ved Huseby ungdomsskole.

 

Mot-logo

Skolen har vært MOT-skole siden august 2018.

Internasjonalisering

 

EU-logo

 

Hvordan jobber vi med internasjonalisering

 

Jobbskygging (Job Shadowing): I perioden 2024/2025 skal 11 lærere, spesialpedagoger, sosialarbeidere og lederteamet gjennomføre jobbskygging i andre europeiske land. De to store temaene ansatte skal se på er fremmedspråkundervisning og  hvordan man jobber med inkluderende miljø i andre europeiske skoler.

 

Teacher training har som mål å øke kompetansen innen fremmedspråk og kulturen i landet hvor språket snakkes, og innen inkludering. Deltakerne vil lære effektive metoder og tilnærminger som de kan implementere i sin egen praksis. Etter kurset skal de ta med seg kunnskapen tilbake til skolen og dele resultatene og erfaringene med kollegaer, noe som vil bidra til en bedre læringsopplevelse for alle elever.


eTwinning - prosjekter er digitale samarbeidsprosjekter mellom skoler i Europa. Gjennom eTwinning får elever og lærere mulighet til å jobbe sammen på tvers av landegrenser, utvikle språkkunnskaper, utvikle digital kompetanse og øke interkulturell forståelse. Huseby ungdomsskole varierer prosjekter i skolefag og tema,  og samarbeider både med kjente og nye partnere i Europa. Så langt har vi hatt eTwinning - partnerskap med Tyskland, Ungarn, Island, Nederland, Hellas, Ukraina, og Italia. 

Prosjektene involverer ofte kreative aktiviteter som videokonferanser, digitale presentasjoner og felles oppgaver. eTwinning fremmer også innovasjon i undervisningen og gir lærerne mulighet til å dele beste praksis og erfaringer med kolleger i hele Europa.


Huseby ungdomsskole som vertsskole. Huseby ungdomsskole jobber aktivt som vertsskole og tar imot lærere og elever fra andre land for jobbskygging eller mobilitet. Dette gir oss muligheten til å dele vår pedagogiske praksis med andre, samtidig som vi får innblikk i hvordan praksisen og undervisningen er i andre land. Gjennom felles aktiviteter, kulturelle utvekslinger og samarbeidsprosjekter, skapes et inkluderende og inspirerende miljø som fremmer samarbeid og internasjonal forståelse.

 

Erasmus+ 2021 - 2027

 

Erasmus+ Enkelststående mobiliteter: Huseby ungdomsskole har blitt tildelt midler til individuelle ansattmobiliteter. I perioden 2024/2025 skal skolen sende lærere, ledelse, spesialpedagoger og miljøteamet på 24 mobiliteter i ulike land Europas. Deltakerne skal heve kompetansen sin på jobbskygging og kurs og vende tilbake med gode praksiseksempler og metoder innenfor inkludering og fremmedspråkundervisning.

 

Kakespising ved Huseby ungdomsskole

 

eTwinning - prosjekter

November 2023

Huseby har startet eTwinning prosjekt Frohe W-EU-nachten i november 2023. Elever med tysk som valgfag samarbeidet med elever fra Tyskland og Ungarn. 

Hensikten med dette prosjektet var å arbeide på et europeisk nivå, bli kjent med jevnaldrende fra ulike land og deres skolesystemer, forbedre sine språkkunnskaper, tilegne seg kulturforståelse knyttet til julefeiring i ulike land, og ikke minst, opprettholde den tradisjonelle skikken med julekort.

Gjennom prosjektet har elevene fått anledning til å lære om hverandres bakgrunn, skoler og kultur gjennom ulike oppgaver og "taskcards". Et sentralt element har vært valget av en brevvenn, hvor elevene har utvekslet julekort med hverandre.

I oktober 2024  ble prosjektet tildelt National Quality Label. 

National Quality Label i eTwinning er en utmerkelse som tildeles skoler og lærere for fremragende arbeid i eTwinning-prosjekter og internasjonalt samarbeid

 

 

Mai 2024

8. trinns elever i innsats for andre startet et miljøvennlig eTwinning prosjekt "Green Heroes" small step for students, giant leap for earth. Prosjektpartner er skoler fra Nederland og Tyskland.

 

Trinn og administrasjon

8. trinn

Trinnleder:

Kontaktlærere: Linn Dyrnes, Nora Holtan, Lars Helge Staldvik, Julie Skjevik, Steinar Bæverfjord Ranheim, Siri Moen Hov, Berit Grundstad 

9. trinn

Trinnleder:

Kontaktlærere: Gunhild Beverfjord, Rudi Madssen, Eirik Wikerøy, Stine Marie Nilsen, Jahn Roger Vinje, Eli Helen Lillesæter, Bård Næss

10. trinn

Trinnleder:

Kontaktlærere: Heidi Aarnes, Anna Selmer-Olsen, Malene Lien, Linda Pettersen, Joachim Holan, Gaute Reinholt, Mari Lysheim, Lena Skaalbones

Spes.ped rådgivere

Monica Helberg - telefon 92 25 18 79

Berit Grunstad - telefon 45 27 62 13

Miljøteam

Kontakt miljøteam direkte på telefon 90 26 27 18.

Snapchat: husebyus

Instagram

Mottakstrinnet

Leder  , telefon 92 85 25 85

Skolens administrasjon

Rektor , tlf. 47 67 21 90

Avdelingsleder , tlf. 99 04 04 51

Avdelingsleder , tlf.

Avdelingsleder , tlf. 48 18 86 50

Konsulent , tlf. 95 83 40 70

Førstesekretær , tlf. 72 54 82 00

Nyttig info fra Yrkes- og utdanningsrådgiver

Kjersti Aakre

Kjersti er yrkes- og utdanningsrådgiver og har undervisning i faget utdanningsvalg på tiende trinn. Kjersti samarbeider tett med kontaktlærerne på tiende trinn for å drive god yrkes- og utdanningsrettet undervisning, rådgivning og veiledning frem til elevene søker videregående skole.

Helsesykepleier


Kun ungdomsskolen
Telefon: 95 70 27 15
Til stede mandag, tirsdag og onsdag. Stikk innom, send sms eller ring for avtale.


Kun mottak ungdomsskolen
Telefon: 48 20 49 13

Du kan ta kontakt med helsesykepleier dersom du trenger noen å snakke med:

  • tanker og følelser
  • kropp, seksualitet og helse
  • prevensjon og kjønnssykdommer
  • kjærlighetssorg eller annen sorg
  • bekymring for deg selv eller andre
  • familie/venner
  • rus

Helsesykepleier har taushetsplikt.

Du må ikke sende sensitive personopplysninger per e-post.

Ergoterapeut

Hanne Andersen

Telefon 47 63 60 94

Fysioterapeut

Brage Fjærvik-Braa

Telefon 90 75 53 19

Informasjon fra helsesykepleier i skolehelsetjenesten

Målet for skolehelsetjenesten er at barn og unge får økt motivasjon til å ta vare på egen helse og miljøet rundt seg, og å fremme best mulig helsemessig utvikling hos skolebarna. Skolehelsetjenesten ønsker samarbeid med dere som er foreldre eller foresatte.

Skolehelsetjenesten er av forebyggende art og er en videreføring av helsestasjonstilbudet. Vi har et statlig program for helsetjenesten med helseundersøkelse, helseopplysning og gruppesamtaler. Vaksinering skjer etter anbefalt vaksinasjonsprogram. Hvis sykdom eller andre forhold blir oppdaget, vil helsetjenesten følge opp ved behov og i samråd med foreldre/foresatte henvise barnet til nødvendig behandling og hjelpeinstans.

Vi har tverrfaglig samarbeid med skolen og andre aktuelle samarbeidspartnere som barnevernfaglige og pedagogisk psykologisk faglige i enheten på generelt grunnlag og ved behov. Opplysninger om enkeltelever gis ikke til andre tjenester uten i samråd med foreldre etter pasientrettighetsloven § 3-4. Vi deltar i helsefremmende tiltak, foreldremøter etc. ved behov.

Skulle det oppstå forhold vedrørende barnets helse og trivsel som ikke dekkes av rutineprogrammet, og som dere ønsker å få drøftet, tar skolehelsetjenesten gjerne imot henvendelser.

Lover og retningslinjer vi jobber etter: Blant annet Lov om helsetjenesten i kommunene. Forskrift om helsetjenester i skolene. Veileder for helsestasjon- og skolehelsetjenesten (Statens helsetilsyn). Plan for helsefremmende og forebyggende arbeid for barn og unge i Trondheim.

Skjema og søknader

Søknad om skolebytte.

Slette fravær inntil 10 dager m/legeerklæringer

Søknad om permisjon - dette må gjøres gjennom Vigilo på nettleser (ikke mobil).

Her finner du ordensreglementet.

FAU

Foreldrenes arbeidsutvalg 2023-2024

8. trinn

8A: Anne Lise Lesund
vara: Eva Marie Aarstad

8B: Jorunn Brekke
vara: Maiken Sletvold

8C: Sandra Austeen
vara: Leyla Acar

8D: Maria Birlea
vara: Per Arild Moen

8E: Toril Flønes
vara: Tine Jensen

9. trinn

9A: Ellef Bakken
vara: Nina Rusten

9B: Anders Sæther
vara: Frank Tangvik

9C: Sarah Foss
vara: Nora Bjørkås

9D: Linda Myren-Liasjø
vara: Tajma Delic-Berge

9E: Andreas Overvik
vara: Monika Solheim

9F: Tore Kristiansen
vara: Jenny Torwick

10. trinn

10A: Nina Svean
vara: Jannicke Østmark

10B: Yildiz Inal
vara: Roger Hansen

10C: Rachel Moen
vara: Cecilie Tydeman

10D: Marte Lien
vara: Linda Munkvold

10E: Erik Rye Hytten FAU-Leder
vara: Bente Kristiansen

Alle foreldre/foresatte med barn i grunnskolen er medlemmer av foreldrerådet. Foreldrerådets arbeidsutvalg (FAU) er foreldrenes tillitsvalgte og styret for foreldrerådet.

Alle medlemmer har en vara. Det er representasjon fra alle skolens trinn.

FAUs hovedoppgaver

  • Styrke kontakten mellom hjem og skole.
  • Skape kontakt mellom skolen og lokalsamfunnet.
  • Legge forholdene til rette for at elevene trives og utvikler seg positivt.

Hva gjør FAU

  • Fritidsaktiviteter.
  • Foreldremøter.
  • Engasjement i saker som angår skolen.
  • Økonomisk støtte til tiltak for skolen.

Hva gjør trinnkontaktene

  • Bistå trinnet med miljøskapende tiltak.
  • Få de andre foreldre/foresatte i trinnet med på arbeidet.

Hvordan komme i gang

  • Velg kontaktperson.
  • Lag årsplan i samarbeid med tillitselever og kontaktlærer.
  • Bruk trinnkontaktpermen aktivt.

Kontakt e-post

Referat FAU møter 2021-2022 (DOCX)

Referat FAU møter 2022-2023 (DOCX)

Referat FAU møter 2023-2024 (DOXC)

Referat 01.02.2024

Referat 11.04.2024

Referat 06.06.2024

Vedtekter FAU (PDF)

Ferie og fridager

Her finner du oversikt over skolens ferie og fridager (skolerute).

Felles for alle skoler

Aktivitetstilbud i bydelen

Lurer du på hvilke fritidstilbud som finnes i ditt nærmiljø? I Aktørbasen finner du oversikt over veldig mange lag og organisasjoner i Trondheim som tilbyr fritidsaktiviteter.

Kommunen tilbyr også ulike fritidsaktiviteter for barn og unge. Kulturskolen har undervisning både i bydelene og i sentrum, mens kommunens fritidsklubber har tilbud for tweenies (5.-7. trinn) og for elever på ungdomstrinnet. Biblioteket har også mange tilbud for barn, ungdom og familier i sentrum og i bydelene.

Trenger du tilrettelegging for å delta i fritidsaktiviteter? Kommunen tilbyr støttekontakt og tilrettelagte gruppetilbud for barn og unge. Det finnes også tilskuddsordninger der frivillige organisasjoner kan søke om kompensasjon for manglende kontingent, støtte til turer eller nødvendig utstyr.

Kontaktinfo

Postadresse: Trondheim kommune, Huseby ungdomsskole, Postboks 2300 Torgarden, 7004 Trondheim

Org.nr.: 975 267 792

TK-kode: 051030

Adresse: Sørflata 2, 7078 SAUPSTAD

Leder

Robert Flataas
Rektor

Direktetelefon:

Annen:

E-post:

Finn ansatt

search

Asma Bent Matri Abroud

lærer u/godkj.utd
Telefon:
E-post:

Erle Reiten Almåsbakk

Underv.st. u/godkj utdannelse
Direktetelefon:
E-post:

Moez Bahri

Miljøveileder
Direktetelefon:
E-post:

Camilla Wicklund Bjørklund

Lektor
Direktetelefon:
E-post:

Marit Brakstad Mathisen

Lektor m/tilleggsutd.
Direktetelefon:
E-post:

Ada Yan Danielsen

Tilsynsvakt skole
Telefon:
E-post:

Even Brodal Delbekk

Underv.st. u/godkj utdannelse
E-post:

Mia Tallerås Dimmeldal

Lektor
Telefon:
Direktetelefon:
E-post:

Remi Eggesbø

Førstekonsulent m/høyskole
Telefon:
E-post:

Beate Engesbak

Barne/ung.arb.
Direktetelefon:
E-post:

Hege Dybfest Eriksen

Førstesekretær
Direktetelefon:
E-post:

Ole Henrik Aleksander Fjørstad

Lektor m/tilleggsutd.
E-post:

Andrea Anzjøn Flataas

Barne/ung.arb. III
Telefon:
E-post:

Cathrina Gulliksen Fornes

Underv.st. u/godkj utdannelse
Direktetelefon:
E-post:

Berit Ringen Grundstad

Adjunkt m/tilleggsutd. II
Telefon:
E-post:

Eline Søreide Grytten

Adjunkt
Telefon:
Direktetelefon:
E-post:

Gunn Berit G Halsos

Adjunkt
Direktetelefon:
E-post:

Sandra Haltbakk

Lektor
Telefon:
Direktetelefon:
E-post:

Rigmor Haukli

Adjunkt
Direktetelefon:
E-post:

Sarka Hegvik

Lektor I
Telefon:
E-post:

Monica Helberg

Spes.ped. rådgiver
Direktetelefon:
E-post:

Adrian Boutimzine Hoff

Tilsynsvakt skole
Telefon:
E-post:

Joachim Solem Holan

Adjunkt
Direktetelefon:
E-post:

Nora Sande Holtan

Adjunkt I
Telefon:
E-post:

Siri Moen Hov

Adjunkt
Direktetelefon:
E-post:

Sofie Grundstad Johansen

Tilsynsvakt skole
Telefon:
E-post:

Manal Jaali

Tilsynsvakt skole
E-post:

Malene Richter Lien

Adjunkt m/tilleggsutd.
Direktetelefon:
E-post:

Eli Helen Lillesæter

Lektor m/tilleggsutd. II
E-post:

Mari Helene Reinaas Lysheim

Lektor m/tilleggsutd. I
E-post:

Rudi Aa Madssen

Adjunkt
Telefon:
Direktetelefon:
E-post:

Joaneh Mohamed

Tilsynsvakt skole
E-post:

Julie Teigen Myrås

Lektor
Telefon:
Direktetelefon:
E-post:

Frank Robert Mæhla

Avdelingsleder
Telefon:
Direktetelefon:
E-post:

Bård Stølan Ness

Lektor
Telefon:
E-post:

Stine Marie Kvam Nilsen

Lektor
E-post:

Anna Linnea Kvalnes Nordhagen

Underv.st. u/godkj utdannelse
Direktetelefon:
E-post:

Ingrid Næss

Avdelingsleder skole V
Telefon:
E-post:

Jessica Rubi Pazqualli

Adjunkt m/tilleggsutd.
Direktetelefon:
E-post:

Linda Pettersen

Adjunkt
Direktetelefon:
E-post:

Steinar Bæverfjord Ranheim

Adjunkt m/tilleggsutd. II
Direktetelefon:
E-post:

Gaute Reinholt

Adjunkt
Direktetelefon:
E-post:

John Ivar Rotnes

Barne/ung.arb. II
E-post:

Steffen A Sandvær

Barnevernspedagog
Telefon:
E-post:

Anna Birgitta Elisabeth Selmer-Olsen

Adjunkt m/tilleggsutd.
Direktetelefon:
E-post:

Hedda Skatter

Lektor m/tilleggsutd.
Telefon:
Direktetelefon:
E-post:

Julie Skevik

Lektor m/tilleggsutd.
Direktetelefon:
E-post:

Lena Kildal Skaalbones

Lektor
E-post:

Lars Helge Klingen Staldvik

Lektor
Direktetelefon:
E-post:

Lars Even Hansen Stensrud

Adjunkt
Telefon:
E-post:

Linn Strømsnes Dyrnes

Adjunkt
E-post:

Maria Arnadottir Svava

Lektor
E-post:

Marianne Tvedt

Lektor m/tilleggsutd.
Telefon:
E-post:

Jahn Roger Pedersen Vinje

Adjunkt
Telefon:
E-post:

Eirik Bolland Wikerøy

Adjunkt
Direktetelefon:
E-post:

Ingrid Wold

Lektor m/tilleggsutd. II
Direktetelefon:
E-post:

Kjersti Aakre

Avdelingsleder
Telefon:
Direktetelefon:
E-post:

Heidi Aarnes

Adjunkt
Direktetelefon:
E-post:

Sist oppdatert: 14.10.2024

051030

Fant du det du lette etter?