Foreldreveiledning
Foreldreveiledning
Her finner du informasjon om foreldreveiledning.
Er du gravid eller har små barn og ønsker foreldreveiledning?
Du kan søke råd og få veiledning av ulike tjenester i Barne- og familietjenesten. Både helsestasjon, PPT, familietiltak og barnevern kan veilede deg. Det finnes også andre tjenester i kommunen som kan gi råd og veiledning.
- Helsestasjonen kan kontaktes direkte for råd og veiledning. Helsestasjonen kan også hjelpe dere å få kontakt med andre aktuelle tjenester.
- Godt samliv kurs: Helsestasjoner tilbyr regelmessige en dags samlivskurs for gravide og nybakte foreldre. Kurset blir avholdt på lørdager. Følg lenken for å lese mer om hva "Godt samliv kurs" er. Påmelding eller spørsmål om kurset rettes til gunn.annie.hauan.tronsen@trondheim.kommune.no
-
Fødsels- og foreldreforberedende kurs: Dette er et tilbud til gravide og deres partner. Kurset passer for deg som er gravid i mellom svangerskapsuke 28-36. Det er begrenset med plasser. Førstegangsfødende prioriteres! Ta kontakt med jordmortjenesten i din bydel for påmelding!
- ICDP foreldregruppe: Du kan delta på ICDP foreldreveiledningsgruppe i regi av barnehagene, de gir også individuelle råd og veiledning. Barnehagen kan henvise til Barne- og familietjenesten ved behov. Dette kan du lese mer om her
- Sammen på vei: er et nytt tilbud vi har i kommunen som har som mål å støtte deg som er gravid for første gang,som opplever at du har ekstra utfordringer og som kunne ønske ekstra oppfølging i tillegg til de ordinære tjenester. Her finner du mer informasjon og kontaktopplysninger.
- Familietiltak er en avdeling som yter tjenester etter henvisning fra enten barnehage, helsesykepleier eller andre dersom det er ytterligere behov for veiledning. Familietiltak tilbyr varierte individ- og gruppebaserte veiledninger. De har kompetanse på ulike foreldreveiledningsprogrammer som COS, DuÅ, Marte Meo, ICDP og PMTO.
- Familievernet: Alle som opplever vansker, konflikter eller kriser i familien kan få tilbud om behandling og rådgivning fra familievernet. Mer om dette her.
- Barn med funksjonsnedsettelse og deres foreldre kan få tjenester fra avdelingen Helse og habilitering. Les mer om dette her.
- OBU: Omsorgsstasjonen for barn og unge er et lett tilgjengelig samtaletilbud for familier med barn og ungdom i skolealder (6-19 år). Mer om dette OBU finner du her.
- Barneverntjenesten bistår i familier ved store utfordringer. Finn din bydel for telefonnummer til barnevern.
Har du skolebarn eller ungdommer og ønsker veiledning?
Du kan søke råd og få veiledning av ulike tjenester i Barne- og familietjenesten. Både skolehelsetjenesten, PPT, familietiltak og barnevern gir veiledning alt etter behov. Se mer om disse i avsnittet over.
Det finnes også andre tjenester i kommunen som kan gi råd og veiledning.
Sist oppdatert: 31.01.2023