Nypvang barnehage
Innhold
Foreldreportalen
Vi bruker Vigilo til kommunikasjon med foresatte i barnehage, SFO og skole.
Om barnehagen
Nypvang barnehage flyttet inn i nye lokaler i februar 2008. Barnehagen er en kommunal basebarnehage. Barnehagen ligger i et boligområde med kort vei til gymsal, fotballbane, gapahuk, skogen, kirke, butikk og Skjetlein videregående skole. Gruppene benytter nærmiljøet aktivt på sine faste turdager.
Barnehagen arbeider målrettet med grunnleggende ferdigheter som språk, sosial kompetanse og vennskap. Vi er opptatt av at barn skal være i et fysisk læringsmiljø som stimulerer til medvirkning, undring, lek og læring. Vi legger til rette for fleksible løsninger med tanke på bruk av både arealer og voksne som felles ressurs for alle barna.
Barnegruppene
Barnehagen har 4 grupper fordelt på 2 baser.
Sola
Telefon: 97 78 67 96
Pedagogisk leder: Trude Kjellsli Wagnild og Hege Haugen
BUA: Elisabeth Svanemsli og Viviann Fiskvik
Fagarbeider: Beate Vold
Assistent: Kathrine Nesshaug
Tellus
Telefon: 46 18 97 14
Pedagogisk leder: Monica Rabben og Therese Henden
BUA: Irene Lereggen, Marieta Ped og Viviann Fiskvik
Regnbuen
Telefon: 94 87 66 73
Pedagogisk leder: Brit Guri Solberg Ross
BUA: Sissel Schei Karlsen og Trude Wanvik
Spesialpedagog: Eirik Baardsgaard
Lærling: Vilde Risstad Solli
Stjerneskuddet
Telefon: 94 86 34 26
Pedagogisk leder: Hanne B Wennberg og Guro Hagestuen
BUA: Patricio Grez, Sunniva Svendsen og Marie Holden Gaare
Spesialpedagog: Anna Tomtsveen Jostad
Visjon
“Små øyeblikk - gode opplevelser”
Barns undring kan være alle små og store spørsmål som barn søker i løpet av en dag. Den voksne kan ikke definere hva hverdagens undring er for det enkelte barn, men vår oppgave vil være å stoppe opp og gi barnet rom og tid til å undre seg over ulike spørsmål, opplevelser og øyeblikk.
En god relasjon mellom barn og voksen, danner grunnlaget og er avgjørende for at de små øyeblikkene kan løftes frem og gis verdi. Små øyeblikk og gode opplevelser kan være noe annet enn det vi tror vi ser, og alle voksne har et ansvar for å legge til rette for de gode opplevelsene og øyeblikkene for barnet.
For at vi skal greie å gi barna dette, ønsker vi å være voksne som ser og engasjerer seg i barnets glede, som gleder seg sammen med, som viser at hun eller han bryr seg om, som tilbyr nærhet og trøst, som tilbyr en hånd å holde i, som gir akkurat passe utfordringer og støtte til at barnet mestrer og utvikler seg. En voksen som er til stede og ser hele barnet.
Årsplan
Prosjekter
Vi deltar i ulike prosjekter gjennom Trondheim kommune:
Tett på pilot
I piloten Tett på, prøver vi ut nye måter å samarbeide tverrfaglig på i arbeidet med å innføre en mer helhetlig og inkluderende modell for den spesialpedagogiske hjelpen i Trondheim kommune. Gjennom piloten flyttes hjelpen og kompetansen nærmere barnet med mål om å gi riktig og god hjelp til de som trenger det raskere.
Ved å etablere et nært samarbeid mellom foreldre, barnehage og de kommunale tjenestene ønsker vi å styrke kvaliteten på arbeidet i barnehagen og gi foreldrene økt trygghet for at barnet vil utvikle seg godt.
Grønt Flagg
Nypvang barnehage er en Grønt Flagg sertifisert barnehage.Grønt Flagg er en sertifiseringsordning for skoler og barnehager. Formålet med Grønt Flagg er å fremme bærekraftig utvikling gjennom miljøopplæring. Tanken er at ved å la barn og unge ta aktivt del i miljø- og klimaprosjekter og planleggingen av disse, fører dette til gode holdninger og kunnskap som igjen gir mulighet til å ta bærekraftige valg både hjemme, i nærmiljøet og i samfunnet.
Innenfor Grønt Flagg arbeidet har vi hovedvekt på kompostering og kjøkkenhage. I samarbeid med foreldrene har vi fått bygd et eget drivhus hvor vi dyrker ulike grønnsaker. Barna involveres i hele prosessen fra såing til innhøsting.
Barn og rom
På Nypvang barnehage jobber vi med betydningen av det fysiske miljøet, og å utvikle gode leke- og læringsmiljøer i barnehagen.
Våre tiltak for å oppnå dette:
- Vi skaper gode møteplasser for barn og voksne, og endrer det fysiske miljøet etter barn og voksnes behov.
- Gi erfaring med og tilby ulike typer materiell som for eksempel gjenbruks- og naturmaterialer.
- Fokus på pedagogisk rydding. Leker og materiell settes frem slik at barna får lyst til å leke, og skape en nysgjerrighet for videre lek og læring.
- Pedagogisk dokumentasjon i form av bilder og tekst av ulike aktiviteter og prosjektarbeid.
Barnehagebasert kompetanseutvikling REKOM
Barnehagen deltar i barnehagebasert kompetanseutvikling (REKOM) i samarbeid med Dronning Mauds Minne Høgskole. Barnehagebasert kompetanseutvikling involverer hele personalet i den enkelte barnehage. Deltakelse i REKOM skal ta utgangspunkt i det den enkelte barnehage ønsker å videreutvikle. På Nypvang barnehage har vi valgt satsningsområde; barns medvirkning i prosjektarbeid.
Likeverdigheten i REKOM innebærer at ansatte i barnehagen og læringspartnere fra Dronning Mauds Minne Høgskole lærer av hverandre. Læringspartnere, ledere og ansatte har jevnlige møter i hvert semester, og skal sammen delta på og bidra inn i møtene med erfaringsdelinger. Det er barnehagen selv som skal drive sine egne utviklingsarbeid fremover. Det faglige innholdet skapes og utvikles underveis av alle som deltar gjennom samarbeid og utvikling av ny kompetanse i fellesskap.
Det viktigste arbeidet skjer mellom hvert møtepunkt. Møtepunktene mellom ansatte, læringspartnere fra Dronning Mauds Minne Høgskole blir viktige stoppunkt for vurdering, refleksjon og videre utvikling av pedagogisk praksis og felles læring.
Åpningstid
Mandag-fredag kl. 07.15-16.45
Feriestengt
- Vi har stengt onsdag før påske.
- Vi har stengt julaften og nyttårsaften.
- Vi har stengt uke 28, 29 og 30 i sommerferien.
Åpen barnehage
Gratis pedagogisk tilbud for barn i aldersgruppa 0-6 år i følge med voksen.
Musikksamling, lek, latter og sosialt samvær!
Vi holder til på Nypvang barnehage, adresse: Kammen 75, 7083 Leinstrand.
Ingen påmelding, kom når det passer i løpet av åpningstiden. For mer informasjon se vår Facebook-side. Velkommen!
Infobrosjyre finner du her
Årsplan åpen barnehage 2024-2025
FAU/Brukerråd
Medlemmer brukerråd
Ida Frengen (Stjerneskuddet)
Synnøve Heitmann (Regnbuen)
Medlemmer FAU
- Marit Elise Nyvold (Regnbuen)
- Kristine Walderhaug (Stjerneskuddet/ Regnbuen)
- Marit Ulrikke Refseth (Tellus)
- Lasse Andreassen Dammen (Tellus)
Oppstart for de yngste
Vi har en foreldreaktiv tilvenning for de yngste barna. Det vil si at barn og foresatte blir invitert til besøk i barnehagen før oppstart. Når barnet begynner i barnehagen er foreldre sammen med barnet minimum fem dager.
Planleggingsdager 2025
Barnehagen har fem planleggingsdager hvert barnehageår. Barnehagen er stengt disse dagene. Dagene bruker personalet til kursing, planlegging og forberedelser.
- 31. januar 2025
- 23. juni 2025
- 24. juni 2025
- 15. august 2025
- 9. oktober 2025
- 10. oktober 2025
Last ned skole- og barnehagekalender i PDF-format
Spesialpedagogisk tilrettelegging
Barn med nedsatt funksjonsevne har krav på spesialpedagogisk hjelp og tilrettelegging. Les om hvordan vi jobber med helhettlig modell for inkluderende praksis.
Priser
For kommunale barnehager
Spesialpedagogisk tilrettelegging
Barn med nedsatt funksjonsevne har krav på spesialpedagogisk hjelp og tilrettelegging. Les om hvordan vi jobber med helhettlig modell for inkluderende praksis.
Godkjenning og tilsyn
Kommunen godkjenner og fører tilsyn med barnehager etter barnehageloven og etter folkehelseloven.
Tilsyn kan være varslet på forhånd eller uanmeldt.
- Barnehagemyndigheten godkjenner og fører tilsyn etter kravene i barnehageloven.
- Klima- og miljøenheten godkjenner og fører tilsyn etter forskrift om helse og miljø i barnehager, skoler og skolefritidsordninger.
Rapporter fra tilsyn blir lagt ut på barnehagens nettside.
Kontaktinfo
Postadresse: Trondheim kommune, Nypvang barnehage, Postboks 2300 Torgarden, 7004 Trondheim
TK-kode: 062114
Telefon:
Adresse: Kammen 75, 7083 LEINSTRAND
Leder
Marianne Snøan
Styrer
Annen:
E-post:
Finn ansatt
Sist oppdatert: 19.12.2024