Romolslia barnehage
Innhold
Foreldreportalen
Vi bruker Vigilo til kommunikasjon med foresatte i barnehage, SFO og skole.
Åpningstid
Velkommen til Romolslia barnehage!
Vår åpningstid er kl. 07.00-16.45.
Barnehagen er stengt onsdag før skjærtorsdag.
I 2025 er barnehagen sommerstengt i uke 28, 29 og 30.
Barnehagen er stengt fra 24.12.24 til og med 1.1.25. Behov for barnehagetilbud meldes til enhetsleder Nina Lidahl innen 15.11.24. Fredag 27.12. og mandag 30.12. er åpningstiden 08.00-16.00.
Barnehagens visjon
Trygghet til å leke, hevde sin mening, ha et fang å sitte på, noen å samtale med, bli lyttet til, spørre, glede seg over hverdagens små og store hendelser, trygg nok til å bruke
Nysgjerrighet for å finne ut av, utforske, være interessert i, oppleve spennende ting, bruke kreativitet og fantasi, nysgjerrig på livet rundt seg og finne sin plass i et stort
Fellesskap med gode venner, lek, glede og humor, oppleve å bli inkludert og å kunne inkludere andre, tilgjengelige og aktive voksne, engasjerte foreldre, et miljø der vi er ulike, men blir verdsatt for den vi er.
Slik ønsker vi at Romolslia barnehage skal være!
Oppstart i barnehagen for de yngste barna
På Romolslia barnehage har vi en foreldreaktiv tilvenning for de yngste barna. Det vil si at barn og foreldre inviteres til organiserte besøk før oppstart i barnehagen. Når barnet begynner er foreldre sammen med barnet i barnehagen minimum fem dager. Tilvenningsmodellen er utviklet gjennom prosjektet "Liten og ny i barnehagen".
Måltider og kostpenger
Fra 1. januar 2024 er kostpengene på kr. 450 pr. mnd. Foreldre tar med matpakke til ett måltid. Prima AS leverer varm lunsj tre ganger pr. mnd. (tirsdager) og personalet lager en/to lunsj pr. mnd. Det tilbys frukt og grønt til hvert måltid.
Samarbeidsutvalg
Alle foreldre er med i foreldrerådet. De velger sine representanter til barnehagens samarbeidsutvalg samt FAU (foreldrenes arbeidsutvalg).
FAU og samarbeidsutvalg skal ivareta barnas og foreldrenes interesser når det gjelder å sikre barna gode utviklings- og aktivitetsmuligheter i barnehagen.
Hos oss danner tre foreldrerepresentanter, tre personalrepresentanter og enhetsleder barnehagens samarbeidsutvalg. Videre har barnehagen FAU som består av foreldre til barn født i 2018.
Samarbeidsutvalg kommer sammen og drøfter ulike saker vedrørende barnehagens drift og organisering.
Samarbeidsutvalg 2024 - 2025
SU konstitueres i oktober -24, og informasjon kommer så snart representanter er klare.
Samarbeidsutvalg ønsker innspill, tanker, idéer og saker fra alle foreldre som har noe på hjertet!
Ta kontakt!
Barnesamtaler og snakkehjørnet
Barnehagen skal legge til rette for varierte måter å samtale med barn på. Hos oss tilbyr vi barnesamtaler, som er en planlagt samtale mellom en voksen og et barn. Samtalen blir lagt opp etter barnets behov og kan foregå over tid. Vi ønsker at barn skal ha mulighet til å samtale med en voksen om hendelser som kan oppleves vanskelig. Det å bekrefte et barns uttrykk og sette ord på ulike følelser er en viktig del av en god dialog og kan hjelpe barnet videre.
Hos oss har vi hatt fokus på systematiske samtaler med barn i 15 år.
I snakkehjørnet samtaler en liten gruppe barn med en voksen. Vi har erfart at dette er en god arena for å dele tanker og meninger. Det å undre seg sammen med andre er sentralt i barns danningsprosess. I tillegg til god språkstimulering er slike opplevelser med på å styrke barnets sosiale kompetanse og evne til å utvikle vennskapsrelasjoner.
Miljøarbeid
Barnehagen er sertifisert med Grønt Flagg og jobber aktivt med miljøspørsmål. Årstema for dette barnehageåret er: Å ta vare på.
Uteområdet og nærområdet vårt gir rom for allsidig og variert aktivitet. Vi ønsker å gi barn en positiv holdning til uteliv, og vi ønsker å bidra til at barn utvikler holdninger og handlinger som gjør at de lærer å ta vare på uteområdet og naturen rundt seg.
Se også illustrasjon:
Opplæringsplan for lærlinger
Opplæringsplanen finner du her.
Opplæringsplan
Årsplan
Å høre til - en plan for et godt psykososialt barnehagemiljø
Å høre til - planen ligger her
Oppstart for de yngste
Vi har en foreldreaktiv tilvenning for de yngste barna. Det vil si at barn og foresatte blir invitert til besøk i barnehagen før oppstart. Når barnet begynner i barnehagen er foreldre sammen med barnet minimum fem dager.
Planleggingsdager 2024/25
Barnehagen har fem planleggingsdager hvert barnehageår. Barnehagen er stengt disse dagene. Dagene bruker personalet til kursing, planlegging og forberedelser.
- 12. august 2024
- 13. august 2024
- 31. januar 2025
- 23. juni 2025
- 24. juni 2025
Last ned skole- og barnehagekalender i PDF-format
Priser
For kommunale barnehager
Godkjenning og tilsyn
Kommunen godkjenner og fører tilsyn med barnehager etter barnehageloven og etter folkehelseloven.
Tilsyn kan være varslet på forhånd eller uanmeldt.
- Barnehagemyndigheten godkjenner og fører tilsyn etter kravene i barnehageloven.
- Klima- og miljøenheten godkjenner og fører tilsyn etter forskrift om helse og miljø i barnehager, skoler og skolefritidsordninger.
Rapporter fra tilsyn blir lagt ut på barnehagens nettside.
Kontaktinfo
Postadresse: Trondheim kommune, Romolslia barnehage, Postboks 2300 Torgarden, 7004 Trondheim
Enhetsleder: 93 03 64 96
Hovednummer: 95 40 04 88
Avdelingsleder: 93 64 40 23
Spesialpedagogisk koordinator: 93 06 85 09
Konsulent: 95 40 04 88
Harestua: 95 15 87 50
Grevlinghiet: 95 03 79 06
Bikuben: 91 86 17 82
Bjørnehiet: 91 75 90 38
Musebolet: 91 72 20 87
Revehiet: 91 86 17 48
TK-kode: 052106
Telefon:
Adresse: Innbrektsflata 3, 7029 TRONDHEIM
Leder
Nina Lidahl
Enhetsleder
Annen:
E-post:
Finn ansatt
Sist oppdatert: 15.10.2024